Навіть на хліб нам часом не вистачає, - працівники 'Калинки'

Навіть на хліб нам часом не вистачає, - працівники "Калинки"

20.02.2015, 23:30

Сьогодні у Чернівцях відбулися збори трудового колективу МТК «Калинівський ринок» за участі наглядової ради, керівництва підприємства, представників міської ради та працівників ринку.

На одному з найбільших комунальних підприємств міста – Калинівському ринку працює майже півтисячі людей. Своєю роботою вони забезпечують надходження мільйонів в казну міста, проте у працівників є чимало проблем та зпитань, саме тому вони вимагають зустрічі з владою віч–на-віч.

Працівники ринку звернулися до владників з проханням підвищи їм зарплату, адже, плата деяких працівників не перевищує 1200 гривень. На ринок "повісили" збиткові підприємства, а персонал ледь виживає.

 - Люди звертаються до керівництва з вимогою індексувати їх зарплати в цих економічних умовах, - наголосила працівниця ринку. - Ми ж відносимося теж до колективу МТК "Калинівського ринку". Наш труд зовсім знецінився.

 За словами працівників, на день вони можуть витратити не більше, ніж 50 гривень, за умови, що їм видадуть преміальні та квартальні.

 - Щодня витрачаю 15 гривень на дорогу, на місяць 405 гривень. Крім того, утримую сама дитину, котрій на обід у школі даю 15 гривень, тобто 330 гривень на місяць. На оплату квартплати йде 650 гривень. Все. Навіть на хліб часом не вистачає, - розповіла одна з прибиральниць ринку. 

Перед працівниками виступив депутат Чернівецької міської ради Володимир Бешлей?. Зокрема, він зазначив, що на ринку "одні бідують, інші жирують" та розповів про зарплати очільників підприємства.

 За його словами, представники адміністрації заробляють в середньому 6,5 тисяч гривень + 80% премії та надбавки. Водночас, звичайні працівники змушені виживати за 1200 гривень на місяць.

 Шалені гроші (близько 3 млн.) спрямовують на ремонт кабінетів та підтримку сайту, однак підняти зарплату працівникам чи принаймні поліпшити їхні умови роботи, можливості немає, стверджує адміністрація.

 Також на ринку діють старі корупційні схеми і ночами загадково з'являються нові контейнери без жодного конкурсу.

 У червні минулого року створили спеціальну наглядову раду, яка б мала слідкувати за роботою підприємства, проте, за словами Володимира Бешлей, це не рада, а конгломерат ринковї мафії, адже її члени не дбають про добробут працівників та не сприяють боротьбі з корпуцією.

Керівник Калинки запропонував депутату Бешлею здати мандат

Керівник Калинки запропонував депутату Бешлею здати мандат


В.о. генерального директора Калинівського ринку Ігор Маслянчук запропонував депутату міської ради Володимиру Бешлею здати мандат, якщо його звинувачення на адресу адміністрації комунального підприємства не знайдуть правового підтвердження, пише molbuk.ua

В.о. генерального директора підприємства Ігор Маслянчук запропонував Володимиру Бешлею спростувати необґрунтовану заяву або ж надати підтвердження цим фактам правоохоронним органам. Він висловив готовність, аби депутат одразу після цієї заяви на території ринку показав торговельні точки, які встановлено незаконно.

Керівник Калинки запропонував депутату Бешлею здати мандат


Ігор Маслянчук заявив, що готовий написати заяву на звільнення, якщо дійсно на ринку такі торговельні точки буде виявлено. Натомість Володимир Бешлей був менш рішучим і відмовився зробити публічну заяву про свою готовність нести відповідальність за висловлені звинувачення на адресу адміністрації ринку шляхом складання депутатських повноважень.

Ігор Маслянчук повідомив журналісту molbuk.ua, що звернеться у правоохоронні органи з проханням перевірити заяви депутатів Володимира Бешлея та Анатолія Чесанова про те, що на КП МТК"Калинівський ринок" працюють корупційні схеми та відкрити кримінальне провадження у разі виявлення зловживань.

За матеріалами promin.cv.ua та molbuk.ua

Раніше ми повідомляли:

Калинівський ринок торік збільшив рентабельність

20.02.2015, 09:47

Фінансовий план на 2014 рік КП МТК "Калинівський ринок" виконало. Підприємство торік надало послуг на 82,4 млн. грн., отримало чистого прибутку понад 10,8 млн. грн., рівень рентабельності становив 15,8%. Загалом, без урахування коштів, які були надані підприємством на допомогу бійцям АТО, чистий прибуток підприємства у 2014 році становив би 12 млн. грн., рентабельність – 18%. Про це повідомляє прес-служба міської ради. 

Обсяг наданих послуг у 2014 році в порівнянні з попереднім роком зріс на 2,3 млн. грн., чистий прибуток – на 3,7 млн. грн. Рівень рентабельності підприємства зріс на 5,1%.
[center]Калинівський ринок торік збільшив рентабельність


Прибуток підприємства збільшено за рахунок оптимізації витрат, посилення контролю за надходженням коштів від надання послуг, в тому числі і в секторах, де вже працюють автоматизовані термінали. Так, шостий сектор (автомобільний ринок), у грудні 2013 року дав 338 тис. грн. виручки, у грудні 2014 року цей показник становив вже 443 тис. грн., у січні 2014 року – 197,5 тис. грн., у січні ц.р. -322 тис. грн. 

У 2014 році на підприємстві на виконання плану розвитку було проведено низку ремонтних робіт, заходів з благоустрою, спрямованих на поліпшення умов для підприємців. Зокрема, за кошти ринку було проведено реконструкцію 5 торгівельного сектору. Тут облаштували покрівлі над рядами, де торгують цитрусовими, рибою та рибопродуктами, понад 1,3 тис. кв. м. нового асфальтного покриття, проведено також ямковий ремонт старого покриття, облаштувано нову систему водовідведення. 

Підприємство своїм коштом також облаштувало тротуари та нові бордюри на вулиці Калинівській. 

У шостому секторі було відновлено 525 кв.м. старого асфальтового покриття, на майданчику для продажу автомобілів встановлено 929 кв.м бруківки. У третьому секторі проведено суцільне асфальтування понад 273 кв.м., ямковий ремонт – 1140 кв.м. покриття. 

У другому секторі відремонтовано 435 кв. метрів покриття. В першому секторі облаштовано нове бетонне покриття та водовідведення в 10-11 рядах, встановлено 459 м.кв бруківки. 

Покращено водовідведення з торгових рядів 4-го сектору, у цьому секторі облаштовано 195 кв.м. асфальту. Відремонтовано також покриття на парковці на вул.Калинівській. Загалом торік на Калинівському ринку облаштовано та відновлено майже 4,7 тис. кв. м. асфальтного покриття. Усі роботи проводило комунальне підприємство "МіськШЕП". 

За кошти ринку встановлено 16 закритих прилавків на території 5 т/с для здійснення сезонної торгівлі овочами. Наприкінці минулого року на території ринку розпочато модернізацію зовнішнього освітлення. Тривають роботи із заміни старих ліхтарів на нові енергозберігаючі та більш ефективні. 

У плані розвитку ринку на 2015 рік пропонується – відновити автостанцію на території гостьової стоянки, що пожвавить торгівлю у прилеглих секторах та розвантажить парковки вздовж вул.Калинівської, модернізувати системи енергопостачання ринку. Існуючі потужності не забезпечують в повному обсязі потреби в електропостачанні підприємства, та підприємців. 

У цьому році планується провести нову лінію електроживлення від підстанції "Магала", що дасть змогу уникнути відключень електропостачання у години пік. 

Також триває робота з удосконалення сайту підприємства. Зокрема, підприємцям буде надано можливість на сайті ринку заповнювати необхідні документи щодо продовження дії договору, можливої зміни профілю торгівлі, або інших дій, що потребують погодження адміністрацією. 

Розпочато роботи зі створення актуальної схеми ринку. Для цього з використанням квадрокоптера проведено детальну зйомку території ринку. Сформована за результатами зйомки деталізована карта ринку буде розміщена на сайті підприємства. Така схема дасть можливість розробити нову логістику території ринку, яка буде зручною для підприємців та відвідувачів, збільшити кількість місць для паркування автомобілів.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Брешут, как дворняжки. вчера наблюдала, как они расходились по домам и какие продукты и в каком количестве себе покупали.Так что не надо петь таких песен о том, что все пропало и что мы умираем с голоду. Идешь по Калинке-все что-то жуют. отмечают какие-то праздники.

avatar

Наталья Жилина

21 лютого 2015 14:17

А може є вакансії двірника, чи якісь інші, то ви оголосіть, бажаючі попрацювати знайдуться. Скільки макулатури в день здає двірник ?

avatar

Василь

21 лютого 2015 18:48