Нацрада перенесла розгляд питання про ТВА, представники якого  вчасно не отримали запрошення. А Забродський тим часом зареєстрував  ТРК «ЗЕТ-ПРО», щоб 'мочити' Федорука і Яценюка

Нацрада перенесла розгляд питання про ТВА, представники якого вчасно не отримали запрошення. А Забродський тим часом зареєстрував ТРК «ЗЕТ-ПРО», щоб "мочити" Федорука і Яценюка

24.09.2013, 22:32

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення перенесла розгляд питання про продовження ліцензії чернівецького каналу ТВА на наступне засідання. Таке рішення регуляторний орган ухвалив на засіданні 24 вересня, повідомили "Телекритиці" в прес-службі Нацради.

Питання перенесли на прохання представників компанії, які не з'явилися на засідання, оскільки вчасно не отримали повідомлення про засідання Нацради 24 вересня.

На засіданні Нацради був присутній народний депутат Андрій Шевченко - один з авторів депутатського звернення до Нацради на захист ТВА. За інформацією прес-служби, він закликав регулятора продовжити строк дії ліцензії ТВА, оскільки порушення, за які телекомпанія влітку отримала попередження, стосувалися нетривалого періоду та були допущені в той час, коли директором ТВА був Василь Забродський.

Нагадаємо, Національна рада на засіданні 24 липня оголосила попередження чернівецькому телеканалу ТВА. На засіданні 18 вересня Нацрада призначила нову позапланову перевірку ТВА на прохання самої компанії, яка хоче скасувати санкцію. Термін дії ліцензії ТВА на мовлення на 34-му ефірному каналі в Чернівцях спливає 24 листопада.

Як повідомляла "Телекритика", канал ТВА відновив мовлення 14 серпня після того, як 23 липня припинив вихід в ефір через пожежу в апаратній Чернівецької ОДТРК "Буковина". Внаслідок інциденту постраждало обладнання ТВА, з яким ОДТРК ділить одну частоту (обидва канали мовлять на 34 ТВК у Чернівцях: ТВА має 20 годин на добу, а ОДТРК - 4 години на добу). Мовлення каналу ТВА не відновлювалося через недопуск фахівців телеканалу до приміщення, де сталася аварія. Проблеми на ТВА почалися після конфлікту співвласників каналу Людмили Пишної та Василя Забродського. Аби відновити мовлення працівники ТВА зверталися з заявою до Президента України Віктора Януковича.

Водночас Нацрада ухвалила рішення про реєстрацію ТОВ «ТРК «Зет-про». Сьогодні, 24 вересня, на засіданні Національної ради ухвалено рішення про державну реєстрацію нової компанії – суб’єкта інформаційної діяльності ТОВ «ТРК «Зет-про» з Чернівців. Про це повідомляють на офіційному веб-сайті Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Програмні цілі чи тематична спрямованість каналу – організація та виготовлення теле-, радіопрограм, аудіо-, відеоматеріалів.

Директором і власником телерадіокомпанії став В.І. Забродський.

- Ця телерадіокомпанія зареєстрована понад півроку тому, як юридична особа, - розповів molbuk.ua Василь Забродський. - А сьогодні національною радою з питань телебачення і радіомовлення вона внесена в державний реєстр суб’єктів засобів масової інформації. Директор справді я. Ми давно працюємо, просто цього не афішували.

Почнемо працювати, якщо отримаємо ліцензію, якщо з’являться вільні частоти. Але ми вже підготували ряд телевізійних передач, у тому числі і моя авторська програма журналістських розслідувань про Федорука і Яценюка. Крім того, підготували цикл культурологічних програм, які стосуються історії краю та інших напрямків.

А якщо з’явиться вільна телевізійна частота, то телекомпанія буде претендувати на участь у конкурсі. Відповідно, можливо, щось десь отримаємо.

1