Наталія Якимчук засвітилася у списку ворогів преси: депутат наполягає, що деякі політики хочуть виставити її у 'непривабливому' світлі

Наталія Якимчук засвітилася у списку ворогів преси: депутат наполягає, що деякі політики хочуть виставити її у "непривабливому" світлі

04.05.2016, 20:13

Лідер фракції "БПП "Солідарність" у Чернівецькій міській раді Наталія Якимчук потрапила до рейтингу ворогів роздержавлення ЗМІ.

Відповідний список посадовців, які протидіють виконанню Закону "Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації", до Всесвітнього дня свободи преси оприлюднила Національна спілка журналістів України, пише molbuk.ua

Зокрема, НСЖУ вважає "Ворогами реформування преси" таких посадовців (в алфавітному порядку):

Горошко Сергій – виконуючий обов’язки міського голови, секретар Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, який своїми діями перешкоджає реформуванню газети "Новомосковська правда".

Кауфман В’ячеслав – голова Новгород-Сіверської районної ради Чернігівської області, який перешкоджає реформуванню газети"Сіверський край".
Кулак Тетяна, Мироненко Оксана, Поліщук Олександр — депутати Хмільницької міської ради Вінницької області (обрані депутатами від партії"Свобода"), які перешкоджають реформуванню газети "Життєві обрії".

Недопад Григорій – голова Ківерцівської районної ради Волинської області (обраний депутатом від партії "УКРОП"), Чигрин Тамара – заступник голови Ківерцівської районної ради Волинської області (обрана депутатом від партії "Батьківщина"), які перешкоджають реформуванню газети "Вільним шляхом".

Новобранов Володимир – голова Розівської районної ради Запорізької області, який перешкоджає реформуванню газети “Роз-інформ”.

Олененко Геннадій – голова Кам’янсько-Дніпровської районной ради Запорізької області, Пригода Микола – керівник фракції "Опозиційний блок", які перешкоджають реформуванню газети "Новини дня".

Потієнко Валерій – голова Іванківської районної ради Київської області, який перешкоджає реформуванню газети "Трибуна праці".

Серпенінов Руслан – голова Сарненської районної ради Рівненської області, Усик Світлана – Сарненський міський голова, які перешкоджають реформуванню газети "Сарненські новини".

Сундуков Сергій – голова Кам’янської районної ради Черкаської області, який перешкоджає реформуванню газети "Трудова слава".

Стефанюк Лариса – голова Кегичівської районної ради Харківської області та Гончаров Роман – голова Кегичівської райдержадміністрації, які перешкоджають реформуванню газети "Наш край".

Терещенко Мішель – Глухівський міський голова Сумської області, який перешкоджає реформуванню газети "Народна трибуна".

Тертична Тетяна – голова Каховської районної ради Херсонської області, Салтиков Валерій – голова Каховської райдержадміністрації, які перешкоджають реформуванню газети "Каховська зоря".

Якимчук Наталія – голова фракції "Солідарність" Чернівецької міської ради Чернівецької області, яка перешкоджає реформуванню газети"Чернівці".

Депутат Чернівецької міської ради Наталія Якимчук заявила, що її зауваження до проекту рішення щодо роздержавлення комунальної газети "Чернівці" не стосуються процесу роздержавлення.

Про це вона повідомила у коментарі журналісту molbuk.ua

Водночас депутат вважає, що окремим політичним силам хочеться виставити її у "непривабливому" світлі.

"Мої зауваження до проекту рішення ніяким чином не стосуються процесу роздержавлення, а точніше виведення зі статусу комунальної установи, газети "Чернівці". Хоча деяким політичним силам дуже хочеться мене виставити в "непривабливому" світлі. Лише зазначу, що саме з моєї подачі і виступу на пленарному засіданні Чернівецькоі міської ради і розпочався процес такого роздержавлення. Мене дивує те, що роблять висновки зі слів третіх осіб і не звертаються до джерела", - зазначила Наталія Якимчук.

Водночас вона надала копію протокольного рішення про створення комісії з вивчення питання реорганізації комунального підприємства "Інформаційно-видавничий центр "Чернівці".

Деякі політики хочуть мене виставити у
 
 
Депутат Чернівецької міськради Наталія Якимчук стала одним з ворогів реформування преси в Україні через те, що висловила "категоричне заперечення щодо процесу роздержавлення газети "Чернівці".

Про це у коментарі журналісту molbuk.ua повідомив заступник голови Незалежної медіа профспілки журналістів України, медіаюрист Олександр Тарасов.

"Чому я зазначив, що Наталія Якимчук проти роздержавлення? Свого часу вашим виконавчим комітетом на клопотання трудового колективу газети "Чернівці" було розроблено проект рішення про реформування видання і про вихід Чернівецької міськради зі складу співзасновників цієї газети. Була створена комісія, куди була включена також і пані Якимчук. Вона за результатами розгляду питання про реформування комунального ЗМІ, як голова бюджетної комісії, висловила категоричне заперечення, бо це, на її думку завдасть збитків місцевому бюджету. І після цього процес реформування загальмувався", - розповів О. Тарасов.

"У міської ради взагалі був місяць на те, щоби прийняти рішення про реформування, і щоб вийти зі складу співзасновників. 9 лютого трудовий колектив звернувся з відповідною заявою до міськради, і досі рішення про вихід зі складу співзасновників немає. Уже три місяці пройшли. Жодна фракції поки що не ініціювала ухвалення цього питання. Коли ми спілкувалися з мером Чернівців, то він казав: "ми не проти газету реформувати, але є противники збоку депутатського корпусу". Він показав мені папери, де Якимчук висловлює свою незгоду. Враховуючи жорстку позицію Наталії Якимчук, він вирішив не ставити це питання на тій сесії, що була попередня. Оце якраз після наших перемовин він вніс це питання в порядок денний 28 квітня, але це питання так і не розглянули. Розглядали зовсім інші питання, а це питання, не дивлячись на те, що я просив депутатів, Сафтенко просила перемістити це питання у перші рядки порядку денного, депутатський корпус так і не спромігся розглянути. Тому його відклали в довгий ящик", - додав заступник голови НМПУ.

"Вона, як представник фракції, могла ініціювати це питання протягом місяця, наприклад? Це ж пропрезидентська партія! Чому її фракція порушує норми цього закону?", - зауважив Олександр Тарасов.
 
 Джерело:  molbuk.ua
1


КОМЕНТАРІ (1)

Це та депутатка, чоловік якої нещодавно став підписантом "знаменитого" листа прокурорів до ВР і Президента щодо "недопущення" ніяких змін в прокурорській системі України. Це жінка того прокурорчика, хто хоче реставрації совітської системи. .

avatar

Юрій

05 травня 2016 09:16