Народні депутати Бурбак, Тіміш, Федорук з румунськими колегами вирішували долю переходу у Дяківцях

Народні депутати Бурбак, Тіміш, Федорук з румунськими колегами вирішували долю переходу у Дяківцях

29.08.2015, 20:39

Сьогодні народний депутат України Максим Бурбак разом з колегами з міжфракційного депутаського об'єднання Україна-Румунія у Верховній Раді - Миколою Федоруком та Георгієм Тимішем мав зустріч зі своїми колегами з румунського парламенту.

- Оглянули як будується перехід на україно-румунському кордоні в селі Дяківці Герцаївського району Чернівецької області, - повідомив народний депутат Максим Бурбак. -  Відкриття переходу передбачалось в кінці жовтня цього року. Зрозуміло, що з об'єктивних причин до того часу пункт пропуску не збудують. Тому вирішили, що разом з румунською стороною будемо звертатись до Єврокомісії з проханням про подовження терміну здачі будівництва в експлуатацію до червня наступного року.

Ми з румунськими колегами одностайні в тому, що цей перехід дуже потрібен нашим країнам і його вкрай необхідно збудувати на виконнання Міжурядової Угоди про малий прикордонний рух між нашими державами, яку підписали прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та прем'єр-міністр Румунії Віктор Понта в жовтні минулого року. Обговорили також з румунськими колегами і майбутні проекти траскордонного співробітництва.

Як повідомили BukNews у прес-службі Чернівецької обласної ради, з делегацією Сенату Румунії, яка перебуває в Чернівецькій області, зустрілися також голова обласної ради Михайло Гайничеру, голова облдержадміністрації Олександр Фищук та Чернівецький міський голова Олексій Каспрук. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови обласної ради Ярослав Курко та заступник голови ОДА Руслан Сенчук. Учасники зустрічі обговорили основні напрями співробітництва між Україною та Румунією, питання реалізації транскордонних проектів, організацію життєдіяльності румунської громади в Чернівецькій області. Члени румунського Сенату також висловили підтримку Україні та її якнайшвидшій інтеграції в ЄС.

Голова обласної ради розповів членам румунської делегації про реалізацію в Чернівецькій області двох великих транскордонних проектів, якими передбачено створення системи оповіщення про можливі паводки на річках Прут і Сірет та про будівництво двох пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні у Дяківцях Герцаївського району та Красноїльську Сторожинецького.

На репліку румунських сенаторів про те, що одного діючого сьогодні пункту пропуску недостатньо, Михайло Гайничеру нагадав про шість пунктів перетину кордону, які були відкриті у 90-х роках у результаті звернень керівництва Чернівецької області та Сучавського і Ботошанського повітів до Урядів своїх країн, та закриті румунською стороною у 2010 році для приведення їх у відповідність до вимог Шенгенської угоди, і досі їх робота не відновлена. Керівник обласної ради ще раз підкреслив доцільність будівництва у рамках реалізації нової програми ЄС «Україна-Румунія» доріг від нових пунктів пропуску на кордоні до Герци та до Красноїльська.

ДОВІДКОВО:

Нагадаємо, на прес-конференції 25 серпня  голова Чернівецької ОДА  Олександр Фищук поінформував журналістів, що в листопаді цього року планується завершити всі необхідні роботи у пункті міжнародного пункту пропуску «Красноїльськ». А також висловив сподівання, що у цей же період відкриється пункт пропуску «Дяківці». А Буковина тим самим зробить ще один крок для покращення інфраструктури, що відкриватиме нові перспективи  розвитку малого і середнього бізнесу та туристичної сфери.

Посадовці провели зустріч з начальником управління інфраструктури Чернівецької митниці ДФС Василем Мельничуком та керівником проекту реконструкції пункту перепуску Олегом Масоровим. Як інформував Олег Масоров, на сьогоднішній день підрядник ТОВ «Холдингова компанія «Енергомонтажвентиляція» розпочала роботи з підготовки об’єкта до будівництва, зокрема, мобілізувала техніку і персонал та приступила до демонтажних робіт.

Реконструкція передбачає повний демонтаж існуючих будівель та будівництво нових споруд європейського зразка. Проект передбачає будівництво основної двоповерхової будівлі розміром 15 на 30 метрів та комплексу допоміжних будівель для забезпечення цілодобової та автономної роботи пункту перепуску. Для робіт планується залучити близько 90 працівників та 15 осіб інженерно-технічного персоналу. Завершити будівництво планується у листопаді цього року.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Яке відношення Бурбак та Федорук, крім Тіміша, мають до цього питання? Що за тупий піар? Ви за кого маєте народ? Один обирався по Бессарабії інший по місту. Чи може уточняли розміри контрабасу для себе. тоді інша справа

avatar

кіндрат

30 серпня 2015 16:57