Нардеп з Буковини взяв участь у церемонії безпечного укриття  зруйнованого четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС (ВІДЕО)

Нардеп з Буковини взяв участь у церемонії безпечного укриття зруйнованого четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС (ВІДЕО)

29.11.2016, 19:36

Народний депутат України Максим Бурбак, голова парламентської фракції "Народного фронту" був присутній на  церемонії завершення насування нового безпечного конфайнмента на зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС.

- Трохи зимового Чорнобиля вам. Сьогодні на запрошення Міністерства екології був присутній на церемонії завершення насування нового безпечного конфайнмента на зруйнований четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС. До слова - це найбільша рухома наземна конструкція. Її вид звісно вражає. Тут, в Чорнобилі, відчуваєш доволі змішанні почуття: гордість за Україну - з допомогою партнерів з 28 країн ми побудували безпечне укриття; і сум, через те, що довелось пережити українцям 30 років тому, - написав Максим Бурбак. 

ДОВІДКОВО: 

Захисна споруда над четвертим енергоблоком ЧАЕС – новий безпечний конфайнмент - багатофункціональний комплекс для перетворення об’єкта "Укриття" в екологічно безпечну систему.

Встановлення арки зробить майданчик ЧАЕС безпечним для проведення робіт із радіоактивними матеріалами в середині об’єкту «Укриття», демонтажу конструкцій, а також обмежить радіаційний вплив на населення, персонал і довколишнє середовище.

На урочистостях був присутній Президент України Петро Порошенко.

Це будівництво захисної арки він назвав історичним:

«Це насправді унікальний об’єкт. Сто десять метрів в вишину 257 м?— в ширину, 164 м- довжиною. Це найбільша в світі рухома конструкція, яка коли-небудь будувало людство.»

Окремо Порошенко подякував країни «великої сімки»: США, Великобританія, Франція, Японія, Німеччина, Канада, Італія.

Він підкреслив, що встановлення цієї споруди гарантує сто років радіаційної безпеки.

Як повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак журналістам, Україна звернеться до міжнародних партнерів з проханням надати підтримку при демонтажі четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції, передає Інтерфакс-Україна.

«Уряд готує звернення до міжнародних партнерів про наше бачення співпраці. Хотів би сказати, що ми очікуємо підтримку технічну, підтримку наукову, підтримку технікою в розбиранні четвертого енергоблоку»,?— сказав він.

Семерак зазначив, що Україні буде складно впоратися з таким завданням самостійно.

На ютубканалі Міністерства екології та природних ресурсів України оприлюднили ролик про те, як тривали роботи з накривання зруйнованого реактора аркою.

1


КОМЕНТАРІ (2)

Хорошое укрытие,оочень скоро пригодится кулявлобной гопоте.

avatar

30 листопада 2016 10:36

гмдко від цього, він то по якому боку

avatar

30 листопада 2016 20:53