Нардеп від 'Самопомочі' Руслан Сидорович побачив транспортний колапс у Чернівцях і порадив, як його можна здолати (+відео)

Нардеп від "Самопомочі" Руслан Сидорович побачив транспортний колапс у Чернівцях і порадив, як його можна здолати (+відео)

23.09.2015, 15:01

У вівторок, 23 вересня, у Чернівцях перебувають народні депутати України від фракції «Самопоміч» Романова Анна Анатоліївна, яка є членом Комітету з питань сімї, молодіжної політики, спорту та туризму та Сидорович Руслан Михайлович - член Комітету з питань правової політики та правосуддя. У рамках візиту гості провели прес-конференцію, на якій відповіли на питання журналістів.

Народний депутат України від «Сапомочі» Руслан Сидорович побачив велетенський потенціал Чернівців для успішного розвитку. Україну загалом і Буковину зокрема член Комітету з питань правової політики та правосуддя порівняв зі сплячим велетнем, який ще тільки збирається засвідчити Європі і світу усе, на що здатний. Україна для народного депутата в першу чергу - це люди, які її населяють, незалежно від національності.

- Наша партія надає величезного значення розвитку місцевого самоврядування, – нагадав  народний депутат України від «Самопомочі» Руслан Сидорович. -  Проблеми, які є у людей на місцях,  дуже близькі і зрозумілі для нашої політичної сили, яка виросла саме з місцевого самоврядування. Саме тому ми не підтримали ту ідею квазідецентралізації, яка нині запропонована центром. У пропонованих змінах насправді не децентралізація, а посилення влади центру, посилення влади Президента. Зміни не відповідають тим речам, які декларуються.  З людьми треба бути чесними. І казати людям правду.

Сильне місцеве самоврядування – це коли громади самі реально зможуть вирішувати як їм жити… До прес-конференції ми відвідали медичний центр, наступна зустріч буде в університеті. Спілкувалися з лікарями. Бачимо велетенський потенціал для розвитку,  але потрібно щоб місцеве самоврядування звернуло на нього увагу.

Доїжджаючи сьогодні зранку, одразу звернув увагу на те, що проблема транспортної комунікації  у Чернівцях – одна з нагальних.  Очевидно, що ця проблема болюча для мешканців. Місто ніби не таке велике, а тягучки достатньо відчутні. Очевидно, що цим потрібно займатися.

Ця проблема тягне за собою потребу реформувати систему  комунального транспорту. Якщо умови диктують перевізники, то відповідно така якість перевезень, і такі ціни. Очевидно, що такий підхід не сприяє ані формуванню адекватної ціни на вартість пасажирських перевезень, ані оптимальній організації. Для прикладу, в більшості міст Європи пасажирські перевезення здійснює один комунальний перевізник. Що це дає? Це гарантує мешканцям якісне, безпечне перевезення за адекватною ціною. Для прикладу, у Львові вже 42 відсотка пасажирських перевезень міста контролює одне комунальне підприємство. Від цього виграють мешканці. Адже комунальне підприємство блокує спроби приватних перевізників викачувати з кишень городян захмарну плату  за проїзд. Без правильного підходу змінити таке становище неможливо.  Тут містові Чернівці є чому повчитися у Львова.  

Також хочемо подивитися як у Чернівцях вирішується питання з оформленням субсидій. У листопаді ми отримаємо платіжки з захмарними цінами і до цього слід бути готовим. На жаль, декларована проста схема оформлення субсидії на практиці не така проста. Мусимо заставити місцеву владу максимально сприяти цьому процесу, - підсумував  народний депутат України від «Сапомочі» Руслан Сидорович.

1


КОМЕНТАРІ (3)

такі нардепи як  дося митника янучара гопко з девятьма квартирами, чи поболєє))))))))))))))))))))) чи такі Херої як ФБСешне (видалено адміном)  семенченко яке підставило втікло і кинуло пацанів вмирати? (видалено адміном)!!!!!!!!!!!!!!!

таких же (видалено адміном) комунякоригівских понабирали у в область і в чернівці

цуркан ти  і цего разу щоб кулявлоби виграли і загадити самонедопоміч будеш з бурбачелом ряси московским попам по заставні та близьким селам розвозити?

(видалено адміном) !!!!!!!!!!

avatar

Роман

23 вересня 2015 12:28

Після візиту Семенченка для мене Самопоміч - розчарування року. Після виключення Гопко з партії розчарування посилилось. Тепер ще ці всезнаючі орелики намалювались.

avatar

Кирило

23 вересня 2015 13:59

Хлопці працють, заздрісники кричать..

avatar

ІВАН

23 вересня 2015 16:37