Нардеп Тіміш обурений тим, що фіскальна служба у Києві на ремонт своїх підвалів виділила 68 мільйонів гривень, але не знаходить 20 мільйонів на добудову пунктів пропуску Дяківці і Красноїльськ

Нардеп Тіміш обурений тим, що фіскальна служба у Києві на ремонт своїх підвалів виділила 68 мільйонів гривень, але не знаходить 20 мільйонів на добудову пунктів пропуску Дяківці і Красноїльськ

09.12.2018, 11:38

Про нереалізований проект, за який Україні ще треба буде відзвітувати Європі, розповів у програмі "Суть Речей" на Радіо 10 Григорій Тіміш, народний депутат України.

Григорій Тіміш: Я з колегами жахаємося від того, що з чиновниками у міністерських кабінетах не можемо спрацюватися. Ми воюємо проти цієї бюрократії. Депутати-мажоритарники є тією рушійною силою, щоб досягти змін. Ми б хотіли,щоб Чернівці буди прикладом для інших регіонів щодо розвитку таких ініціатив.  

Наприклад , використання коштів європейських грантів через програму сусідства Україна-Румунія-Молдова. Пережила ця програма двох прем’єрів і я так бачу, що не буде реалізований до кінця. 4 мільйона Євро для розбудови двох пунктів пропуску. Це мало би збільшити нашу транспортну пропускну спроможність.

От тепер на Порубному стоять черги величезні з фур аж до центру Тарашан. От пішло би трохи транспорту на Дяківці і Красноїльськ і частково б розвантажили цей потік. Зараз йдуть судові розборки на рівні будівельників, які робили там вентиляцію. 50-60% готовності тепер там, а незабаром там будуть руїни, якщо нічого не робити.

Ця тяганина доведе до того, що ми не зможемо прозвітувати європейській стороні за використані кошти. Я просто обурений тим, що фіскальна служба у Києві на ремонт своїх підвалів виділила 68 мільйонів гривень, коли нам 20 мільйонів потрібно, щоб завершити добудову цих  пунктів пропуску. А це не лише транспортна-пропускна спроможність, але й робочі місця.

Людмила Григорчук: Тобто зараз навіть дати відкриття пунктів пропуску немає?

Григорій Тіміш: Ні. Всі дати називали, але зараз дати немає.

Нагадаємо, обіцяли, що пункти пропуску «Красноїльськ» і «Дяківці» до 1 липня будуть відкриті

Джерело: https://acc.cv.ua/ 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бічер тисне. Відсутні "заробітки".

avatar

явір

09 грудня 2018 18:51