Нардеп Рибак звинуватив голову Путильської РДА у саботажі за знищення районного відділу освіти і чекає реакції Фищука

Нардеп Рибак звинуватив голову Путильської РДА у саботажі за знищення районного відділу освіти і чекає реакції Фищука

19.09.2017, 16:11

Народний депутат України Іван Рибак повідомив, що голова Путильської РДА М.Савчук (на фото) ухвалив рішення про ліквідацію відділу освіти в структурі райдержадміністрації. Зроблено це, за словами парламентаря, "через особисту неприязнь голови районної державної адміністрації до керівника відділу освіти".  Такі дії посадовця Іван Рибак кваліфікує не інакше як саботаж "реформи децентралізації". 

Про це Іван Рибак написав на своїй сторінці у ФБ. 

- Недовіра суспільства до влади, зневіра у реформах, що покликані змінити життя людей на краще, підкріплюється фактичними негативними діями деяких владних персонажів. На жаль, безпосередньо тих, хто має втілювати зміни в життя. 

- Так і в історії із знищенням відділу освіти у Путильському районі Чернівецької області. Через особисту неприязнь голови районної державної адміністрації до керівника відділу освіти (суди щодо незаконного звільнення керівника відділу освіти РДА програла в усіх інстанціях), паном М. Савчуком приймається рішення про ліквідацію такого відділу в структурі РДА. І це, незважаючи на рекомендації спеціалістів в галузі освіти, фахівців у реформуванні, педагогічних працівників (яких у Путильському районі майже тисяча), народних депутатів та, найцікавіше, прямого керівництва – Чернівецької облдержадміністрації.

Як сприймати такого голову РДА? 

Визначення таким діям я знайшов у Вікіпедії, яка надає наступне тлумачення: «Саботаж» - (фр. sabotage від фр. saboter):

• навмисний зрив роботи чи якогось заходу шляхом прямої відмови від нього, прямої протидії його виконанню, свідомо недбалого її виконання або формального безініціативного виконання з дотриманням лише видимості виконання;
• прихована, замаскована протидія будь-яким заходам, намагання перешкодити їх здійсненню.

Так і в даній історії. Саботаж реформи децентралізації, знищення галузі освіти в районі, підрив довіри до держави як основного інституту влади – це те, чим займається керівник Путильської райдержадміністрації. 

Підтвердженням моїх слів є відповідь Чернівецької облдержадміністрації на моє звернення від 02.08.2017 №01.17-6/3743, де зазначається, що ліквідація відділу освіти молоді та спорту Путильської районної державної адміністрації є недоцільною, оскільки це унеможливить проведення на належному рівні навчально-виховного процесу. Хочу звернути увагу голови Чернівецької ОДА на той факт, що успіх реформ в Україні залежить від тих, хто впроваджує їх ідеї в реальність, а з такими «кадрами» руху вперед точно не буде.

Світлина від Ivan Rybak.

 

Світлина від Ivan Rybak.

1