Нардеп розповів про козирного туза у корупційній колоді  буковинського земельного 'міжсобойчика'

Нардеп розповів про козирного туза у корупційній колоді буковинського земельного "міжсобойчика"

28.01.2015, 19:53

Народний депутат України Максим Бурбак під час сьогоднішньої прес-конференції пояснив, чому вимагає відставки деяких високих посадовців.

-          Імперія корупціонерів і імперія кругової поруки в Держкомземі, бюро технічної інвентаризації  - вона розпадеться, як картковий будиночок – треба лише витягнути головного, - переконаний народний депутат України Максим Бурбак.

 -          Тому що в сесійній залі були люди, які казали скільки вони йому наплатилися,  і зараз він їм повертає ті гроші під виглядом благодійної допомоги з фонду депутата. Так він змушує їх те писати. Через фонд «Турбота». Вони заплатили у Держкомзем, шість років ходять, не можуть повернути ні через суд, ні через прокуратуру. А тепер він повертає їм тисячу гривень через благодійну допомогу з фонду депутата.

 -          А повний перелік цієї групи – це результати поіменного голосування за включення у порядок денний питання про заступника голови Чернівецької обласної ради Валентина Маніліча. Ті люди, які були присутні в сесійній залі, але не проголосували за розгляд цього питання.

 -          Як би це пафосно не звучало, але в стінах Чернівецької обласної ради йде боротьба між новими депутатами, які готові працювати на користь територіальної громади, і тими, хто працює за принципом корпоративного «міжсобойчика». 

Народний депутат України Максим Бурбак також нагадав про деякі інші гріхи посадовців, які потрапили в поле зору правоохоронних органів

- Це і кримінальне провадження щодо зловживання службовим становищем під час виборчого процесу 2012 року колишнім головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим. Ця справа покаже виборцям, хто такий Папієв. Покарання за фальсифікацію має бути невідворотнім.

Є справа щодо посадових осіб Чернівецької міської ради за ремонт вулиці Каспрука. Там також є  цікаві експертизи.

Є справа по «Лозінських сокриянського розливу», як я їх називаю, щодо зловживань з бюджетними коштами під час ремонту дитячих садків. 

Є справа колишнього папієвського гаманця – Валерія Карвацького – колишнього начальника управління капітального будівництва. Ця справа в суді, але гальмується громадськими організаціями. Яке це вибіркове правосуддя, якщо вони банально вкрали гроші на будівництві дитячих садочків. Розписали, отримали з бюджету, відправили на рахунки одеської фірми, а ремонти не зробили. А тепер затягують справу в суді, щоб швиденько все доробити. Розумію для чого все це затягується.

Дуже багато людей кажуть: нема справи по Папієву, нема справи по Михайлішину. А може вони святі?

Ні, злочини є. І має бути покарання.

Переконаний, що новопризначений прокурор області зробить все від нього залежне, щоб справа Папієва якнайшвидше була направлена до суду. І про це він написав мені у відповіді.

Є люди, які вже готові свідчити у суді, що отримали гроші за голос на виборах. 

1