Нардеп Бурбак звернувся до Авакова щодо підкупів у студмістечку, а мер Каспрук проситиме у суді за студентів, що продали свої голоси

Нардеп Бурбак звернувся до Авакова щодо підкупів у студмістечку, а мер Каспрук проситиме у суді за студентів, що продали свої голоси

26.10.2015, 00:05
Народний депутат Максим Бурбак звернувся до головного міліціонера України Арсена Авакова, щоб той проконтролював хід розслідувань порушень виборчого процесу в чернівецькому студмістечку. Відповідну заяву народний обранець опублікував на своїй сторінці в Facebook.
 
"Звернувся до Міністра внутрішніх справ України Авакова А. Б. взяти під особистий контроль факти порушення виборчого процесу зафіксовані в студмістечку в Чернівцях. До речі, той самий кандидат Білик Ростислав балотуючись в 2010 році від Партії регіонів по тому ж округу був причетний до фактів порушення виборчого процесу. Була порушена кримінальна справа, яку тоді швиденько закрили. Сьогодні відбувся рецидив.
 
Справедливе твердження-злочинця завжди тягне на місце злочину. Цього разу так не минеться. З фальсифікаціями треба жорстко боротися", - написав нардеп.
 
Нагадаємо, у Чернівцях на виборчій дільниці у студентських гуртожитках спостерігачі зафіксували фотографування виборцям заповнених бюлетнів у кабінці для голосування.
 
 
Міський голова Чернівців Олексій Каспрук проситиме в суді, щоб студентам, які продали свої голоси, максимально пом’якшили міру покарання у випадку їхнього щирого зізнання про вчинене правопорушення.

Про це мер повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Мене сьогодні секретар виборчої комісії в гуртожитках ЧНУ просила зробити щось, щоби затриманих "дітей" не карали за продаж їхніх голосів... "Ви мер! Ви можете! Зробіть щось... Вони не винні... Вони діти..." Я міг лише порадити говорити правду слідчим... Буду клопотати перед судом та правохоронцями, щоби молодим людям, яких здурили та купили і які ЩИРО РОЗКАЯЛИСЬ у вчиненому та сприяли встановленню винних, було максимально пом'якшено міру покарання. ПЕРЕКОНАНИЙ, ВСЮ ВАЖКІСТЬ ПОКАРАННЯ МАЮТЬ НЕСТИ ОРГАНІЗАТОРИ ТА ЗАМОВНИКИ ЦИХ ЗЛОЧИНІВ!!!", - написав Каспрук.
1