Спрямування 120 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток Буковини - найважливіше  рішення сесії, - Іван Мунтян (ОНОВЛЕНО)

Спрямування 120 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток Буковини - найважливіше рішення сесії, - Іван Мунтян (ОНОВЛЕНО)

25.07.2018, 19:23

24 липня під головуванням керівника представницької влади краю Івана Мунтяна відбулося пленарне засідання 23-ї сесії Чернівецької обласної ради VII скликання. Участь у роботі пленарного засідання взяли народні депутати України Іван Рибак та Григорій Тіміш.

 Так, депутати крайового парламенту внесли зміни до обласного бюджету на 2018 рік та до рішення 32-ї сесії Чернівецької обласної ради VI скликання від 28 липня 2015 року №103-32/15 «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області» (із змінами), заслухали звіти голови обласної ради Івана Мунтяна та голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олександра Фищука.

Відповідним рішення дохідну частину загального фонду обласного бюджету збільшено на понад 120 млн. грн., спеціального фонду – на 500 тис. грн. Бюджетні кошти буде спрямовано на покращення матеріальної бази освітніх закладів, проведення ремонтно-будівельних робіт, придбання медичного обладнання, лікарських засобів та витратних матеріалів для обласних комунальних медичних установ, а також на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Додаткові кошти також передбачено на соціальну підтримку малозабезпечених верств населення та забезпечення пакету соціальних послуг з догляду, консультування та соціального супроводу ВІЛ-інфікованих дітей.

 Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян прокоментував хід сьогоднішнього пленарного засідання 23-ї сесії обласної ради.

- Дякую усім колегам-депутатам, які незважаючи на традиційний сезон відпусток, зібралися сьогодні у сесійній залі, аби прийняти низку важливих для життєдіяльності нашого краю рішень, - сказав Іван Мунтян. 

- Найважливішими, напевно, є рішення про внесення змін до обласного бюджету, яке дасть змогу додатково спрямувати понад 120 мільйонів гривень на соціально-економічний розвиток Буковини та рішення про внесення змін до перспективного плану формування територій громад області.

- Останнє дасть можливість низці об’єднаних територіальних громад вийти з нового року на прямі міжбюджетні відносини, а вже утвореним – отримати статус як у міст обласного значення. Також внесені зміни дозволять закрити на карті області так звані «білі плями», що у свою чергу відкриває шлях до формування цілісної моделі адміністративно-територіального устрою нашої держави, - пояснив посадовець органу місцевого самоврядування

 Також народні обранці затвердили Регіональну програму профілактики, діагностики та лікування вірусного гепатиту В, С у 2018-2020 роках та Комплексну програму охорони та збереження об’єктів культурної спадщини Чернівецької області на 2018-2022 роки, взяли до відома інформацію про результати діяльності органів прокуратури за підсумками роботи у першому півріччі 2018 року, про виконання Регіональної програми залучення зовнішніх ресурсів та розвитку міжнародної діяльності Чернівецької області на 2015-2017 роки, про виконання у 2017 році обласної Комплексної програми соціальної підтримки малозабезпечених верств населення «Турбота» на 2016-2018 роки, Комплексної програми «Власний дім» на 2016-2020 роки, Комплексної програми з охорони навколишнього природного   середовища «Екологія» у Чернівецькій області  на 2016-2018 роки у новій редакції.

На пленарному засіданні 23-ї сесії обласної ради депутати підтримали запропоновані зміни до рішення 32-ї сесії обласної ради VI скликання від 28 липня 2015 р. №1-32/2015 «Про схвалення проекту перспективного плану формування територій громад Чернівецької області» (зі змінами), виклавши розроблений облдержадміністрацією перспективний план формування територій громад Чернівецької області у новій редакції.

Схваленим перспективним планом передбачено утворення 47 об’єднаних територіальних громад в межах території усієї області, 33 з яких вже є утвореними, а 14 перебувають на різних етапах формування. Відповідні зміни дадуть можливість з нового року низці об’єднаних територіальних громад області, що перебувають на завершальному етапі утворення, вийти на прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом, водночас утворені громади зможуть отримати статус як у міст обласного значення.

Внесено також зміни до низки комплексних та регіональних програм, зокрема до Комплексної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернівецької області на 2016-2020 роки, Комплексної програми матеріально-технічного забезпечення проведення заходів територіальної оборони та мобілізації в Чернівецькій області на період 2016-2018 років, комплексної Програми розвитку туризму в Чернівецькій області на 2016-2020 роки, Регіональної Програми розвитку малого і середнього підприємництва у Чернівецькій області на 2017-2018 роки.

Депутати обласної ради прийняли низку звернень до центральних органів влади з актуальних питань життєдіяльності буковинців, підтримали та скерували за належністю депутатські запити, ухвалили рішення про здійснення часткового фінансування підготовки та участі команд майстрів з ігрових видів спорту в національних змаганнях та розглянули інші питання порядку денного.

 Джерело: Прес-служба обласної ради

1


КОМЕНТАРІ (2)

Яка хирня, обласна рада спрямувала мільйони. Таке враження, що це мільйони депутатів, чи Ійона Ніколайовича. Всі кошти обласного бюджету акумулюються в Департамені фінансів ОДА, всі Програми розробляються структурними підрозділами ОДА, депутати тиснуть кнопки за рішення, які готує ОДА. А Ійон Ніколайович усомнив себе очільном області, царем і богом Буковини. Буковина - не Сучавський повіт, не Америка.

avatar

До прес-служби ОДА

26 липня 2018 13:47

Яка хирня, обласна рада спрямувала мільйони. Таке враження, що це мільйони депутатів, чи Ійона Ніколайовича. Всі кошти обласного бюджету акумулюються в Департамені фінансів ОДА, всі Програми розробляються структурними підрозділами ОДА, депутати тиснуть кнопки за рішення, які готує ОДА. А Ійон Ніколайович усомнив себе очільном області, царем і богом Буковини. Буковина - не Сучавський повіт, не Америка.

avatar

До прес-служби ОДА

26 липня 2018 13:47