Найстарший баскетбольний турнір області відбувся вже в двадцять дев’ятий раз у Глибоці

Найстарший баскетбольний турнір області відбувся вже в двадцять дев’ятий раз у Глибоці

27.02.2017, 20:56

На жаль, у Глибоцькому районі баскетбол поступається популярністю іншим командним видам спорту, зокрема футболу і волейболу. Однак, є небезпідставні сподівання, що вже найближчим часом ситуація зміниться у кращу сторону. Принаймні, на таку думку наштовхує черговий успішно проведений традиційний турнір на призи газети «Новий день», який відбувся в двадцять дев’ятий раз і викликав чималий ажіотаж серед прихильників баскетболу.

І слід наголосити, що ті, хто вирішив провести неділю, 26 лютого, у компанії баскетболу у спортзалі Глибоцького ліцею, не прогадали. Як завжди, турнір, який, до речі, є найстаршим баскетбольним змаганням у Чернівецький області, вразив високим рівнем організації. І це кажемо звісно не ми, а про це розповідають спеціалісти, які бачили на своїй практиці не одні змагання, а також вболівальники, яким наш турнір виявився до вподоби.

Свою майстерність на майданчику продемонстрували і команди, які стали авторами видовищного спортивного свята. Як і у попередні роки, їх було чотири. Цьогоріч за пальму першості боролися БК «Глибока», БК «Сторожинець», БК «Новоселиця» та БК «Кельменці». Проте, перш, ніж приступити до баталій «під кільцем» відбулись церемонія відкриття та жеребкування. З вітальними словами до учасників звернулись головний редактор «Нового дня» Микола Шапка, голова Чернівецької обласної федерації баскетболу Олександр Тюрін, співорганізатор турніру Олександр Бордун, які побажали командам вдалої гри та подякували всім, хто посприяв, аби двадцятидев’ятирічна баскетбольна історія продовжилась.

Надалі вся увага була зосереджена на головних дійових осіб дня — баскетболістів. У першій півфінальній грі зустрілись БК «Глибока» та БК «Сторожинець». Протягом майже всього поєдинку глибочани були на декілька очків попереду, а гості із Сторожинця намагались їх наздогнати. В один момент навіть здалось, що це у них вийде, проте господарі втримали перевагу. У підсумку —  перемога глибочан з рахунком 62:51.

Запеклою була боротьба і у другому півфіналі, в якому за вихід до великого фіналу змагались БК «Новоселиця» та БК «Кельменці». Команди йшли, як то кажуть, очко в очко, а підсумковий тріумф святкували баскетболісти з Новоселиці — 74:67.

Поєдинок за третє місце звів команд, які зазнали поразок на півфінальній стадії. Влучнішими були гравці з Сторожинця, які здолали опір суперників із Кельменця з рахунком 68:57.

У головному матчі турніру зіграли БК «Глибока» та БК «Новоселиця», а фінальний свисток фінального поєдинку зафіксував більш, ніж переконливу перемогу глибочан — 94:53, які таким чином захистили свій минулорічний титул.

Після виснажливої боротьби, яка тривала декілька годин, на учасників чекала найочікуваніша мить — церемонія нагородження. Кожен баскетболіст отримав заслужені нагороди: дипломи, медалі, а команда-переможець —  ще й кубок. Нагородили також і найкращого гравця турніру. Ним став Станіслав Ростецкий з БК «Глибока».

Звичайно, провести самотужки турнір на такому високому рівні важко. На щастя, знайшлись люди, які допомогли нам. Окрім редакції, фінансово долучились до організації депутат Чернівецької обласної ради Валерій Грижук та депутат Глибоцької районної ради Микола Герман, за що ми їм вельми вдячні. Слова подяки лунають і на адресу співорганізаторів Олександра Бордуна та Дмитра Мігая, дирекції Глибоцького ліцею та судівської бригади.

Наступного року баскетбольний турнір на призи газети «Новий день» святкуватиме ювілей. Відтак, нам дуже імпонує перспектива, аби тридцятий турнір носив статус міжнародного. Сподіваємось, що знайдуться способи, щоб ця наша мрія стала реальністю.

Георгій СЕМЕНЮК.

Фото Петра Митранюка.

1