Найкращі знавці Біблії приїхали до Чернівців

Найкращі знавці Біблії приїхали до Чернівців

07.05.2018, 19:54
5 травня 2018 року на базі Чернівецької гімназії №6 за сприяння  благодійного фонду «Живи, Буковино!», Департаменту освіти і науки ЧОДА та Інституту післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області проведено п’ятий обласний Конкурс «Знавці Біблії-2015». Цьогоріч у відбірковому турі конкурсу взяли участь 2105 учасників, на обласний етап конкурсу було запрошено 130 учнів 5-11 класів буковинських шкіл.
 
Конкурс розпочався  з молитви  «Отче наш».
 
Гості та організатори конкурсу звернули увагу присутніх на основні завдання Конкурсу. Адже виховання глибокої поваги до Біблії, формування у дітей та молоді  християнських якостей любові, добра, справедливості, співчуття  співпереживання, толерантності є дуже важливими в наш час.
 
«Сьогодні ми торкаємось з вами сокровенних слів Книги Книг», – зазначила у вітальному слові Т.С.Богачик, заступник директора з науково-методичної роботи ІППОЧО, та наголосила, що в Біблії закладені людські життєві цінності. Тамара Степанівна подякувала педагогам-наставникам за виховання учнівської молоді на засадах духовно-моральних цінностей.
 
Голова журі, представник благодійного фонду «Живи, Буковино!» Василь Дмитрович Шевчук наголосив про важливість розуміння Книги моралі. «Ми маємо вкласти в молоді душі велику мудрість та велику духовність, які закладені в Біблії», – підкреслив голова журі.
 
Петро Старовойт, завідувач НМЦ виховної роботи та позашкільної освіти ІППОЧО зазначив: «Кожна людина, яка дійсно вірить щиро, з усієї душі, старається читати Біблію і брати з цього якнайбільшу користь. Для такої людини Біблія є найкращою книгою. Без сумніву, що найкращою книгою вона є для всіх присутніх конкурсантів».
 
Іван Аурелович Ігнат, директор Чернівецької гімназії №6, зосередив увагу конкурсантів на важливості християнських чеснот у житті та діянні кожної людини та побажав всім успіхів. 
 
Про умови та організацію Конкурсу  розповів виконавчий директор благодійного фонду  Василь  Володимирович Бербека.
 
Джерело: http://oblosvita.com/
1