На виборах до Новоселицької ОТГ кандидати від БПП-Солідарність стали заручниками ситуації навколо «мовної статті» Закону України Про освіту, - нардеп

На виборах до Новоселицької ОТГ кандидати від БПП-Солідарність стали заручниками ситуації навколо «мовної статті» Закону України Про освіту, - нардеп

28.12.2017, 10:16

«Заручником інсинуацій навколо мовної статті Закону України «Про освіту» стала виключно наша політична сила». Про це під час прес-конференції заявив голова ЧОО ПП БПП-Солідарність, народний депутат України Іван Рибак.

 За словами Івана Рибака, його політична сила вдячна кожному кандидатові в депутати на останніх виборах до ОТГ, які відбулися минулої неділі. Зокрема, до Новоселицької ОТГ.  Це справжні українські патріоти, які попри популізм багатьох опонентів, стали на державну позицію. Саме ці люди несли людям правду. 

Водночас народний депутат України Іван Рибак категорично заперечив тезу окремих журналістів щодо можливої провини народного депутата Григорія Тіміша за результат кандидатів від БПП-Солідарність на виборах до ОТГ.

- Григорій Іванович Тіміш доклав багато зусиль, щоб суспільство з розумінням поставилося до позиції держави.

«З 51 кандидата, які балотувалися на посади голів ОТГ по всій Україні – 29 від «Солідарності». У Чернівецькій області представник нашої політичної сили, Ржавинський сільський голова Віталій Шафер очолив Юрковецьку ОТГ, набравши 53,8%. Хочу зазначити, що це єдиний партійний представник, який переміг на виборах голів ОТГ на Буковині. Він отримав 10% переваги над найближчим конкурентом – представницею ВО «Батьківщина». Мені здається, що це достатньо впевнений відрив, щоби говорити про чесні та справедливі вибори»», – зазначив Іван Рибак.

Проте, за словами народного депутата, у день виборів не обійшлося без порушень.

«Новоселицька територіальна виборча комісія розпочала свою роботу з серйозних порушень, які нами були зафіксовані. Відповідно ми позивались до суду, щоби скасувати результати жеребкування, однак суд відхилив наш позов. Це мало серйозні наслідки, адже призвело до неякісної роботи територіальної виборчої комісії. Зокрема, частина виборців отримала бюлетені не свого округу. Незважаючи на численні порушення законодавства і використання адмінресурсу нашими конкурентами, у Новоселицькій ОТГ депутати від «Солідарності» отримали 4 мандати. Ми приймаємо цей результат і я дякую усім нашим кандидатам, які боролись до останнього голосу», – додав Іван Рибак.

1