На вулиці, яку нібито відремонтували у Продана, вже прорвало трубу: кажуть, що з вини підрядника «Алекс Промбуд», якого вибрали при Каспрукові

На вулиці, яку нібито відремонтували у Продана, вже прорвало трубу: кажуть, що з вини підрядника «Алекс Промбуд», якого вибрали при Каспрукові

02.11.2018, 14:06

У Чернівцях на вулиці Ірини Вільде стався прорив труби, внаслідок чого по нещодавно відремонтованій дорозі протікає струмок.

Як передає кореспондент molbuk.ua, прорив стався у районі ринку "Центральний".

У Чернівцях на вулиці зі свіжим асфальтом стався прорив труби - фото

Нагадаємо, робітники поклали новий асфальт на цій вулиці приблизно місяць тому. Тепер, найімовірніше, комунальникам доведеться його розкопувати.

Водночас, як повідомляє http://promin.cv.ua/, у 2016 році на вулиці Ірини Вільде робітники лагодили каналізаційні мережі. Траншеї тоді абияк прикопали, і чернівчанам два роки, до осені 2018, доводилось їздити розритим шляхом. Ями на Ірини Вільде подекуди сягали 13 сантиметрів. Угоду, яку за тендером тоді виграла приватна компанія «Алекс Промбуд», уклали ще за часів Олексія Каспрука. Тоді ж фірма отримала 315 тисяч гривень на заміну каналізаційних мереж. Однак роботи були виконані невчасно і неякісно, через що нині стався прорив труби. 

Водночас, радниця Чернівецького міського голови Олексія Каспрука заперечила цю інформацію. 

Проданівські "лайномети",за термінологією Антоніни Бабюк, знову промахнулися. Витік стався не з каналізаційних мереж, які справді ремонтувалися два роки тому, а з водопровідного випуску до будинку. Причиною могло стати його пошкодження під час нещодавніх робіт із асфальтування вулиці, адже два роки тут поривів не було,хоча й вулиця була "розкрита".Водопровід на цій вулиці пролягає на глибині 1,4 м , робота важкої техніки призвела до послаблення грунту й випуск "повело". Ситуація цілком передбачувана, оскільки все треба робити вчасно. Якби кошти на асфальтування цієї дороги депутати виділили вчасно, коли їх просили, а не чекали відставки Каспрука, а перед асфальтуванням все ж доручили водоканалу проінспектувати стан мереж, і під час асфальтування не "селфилися" , а забезпечили належний технагляд, то й витоку б не було. А тепер нема чого крайнього шукати, коли вляпалися в г... но по самі вуха.

 Джерело: https://molbuk.ua/ та http://promin.cv.ua/

1