На відміну від Чернівецької депутати Київської обласної ради згадали УПЦ у рішенні про заборону  на території України релігійних організацій, які мають зв’язок із російською православною церквою

На відміну від Чернівецької депутати Київської обласної ради згадали УПЦ у рішенні про заборону на території України релігійних організацій, які мають зв’язок із російською православною церквою

13.06.2023, 09:28

Київська обласна рада підтримала звернення до ВР щодо законодавчого врегулювання заборони діяльності на території України релігійних організацій Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування.

Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на пресслужбу облради.

"Історичний проєкт рішення, що стосується заборони діяльності УПЦ Московського патріархату у Київській області, підтримано депутатським корпусом. Депутати Київської обласної ради VIІI скликання проголосували за Звернення до Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання заборони діяльності на території України релігійних організацій Української православної церкви, яка має церковно-канонічний зв’язок із російською православною церквою, є її структурним підрозділом і перебуває у відносинах підпорядкування", - йдеться в повідомленні.

Заступниця глави облради Тетяна Семенова заявила: "Вважаємо, що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично, контролюється країною-агресором та підтримує її злочини. Київська обласна рада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП". 

 депутат Київської облради Роман Титикало наголосив,що на території України не може діяти релігійна організація, яка фактично контролюється країною-агресором та підтримує її злочини.

Титикало додав, що Київська облрада просить Верховну Раду України невідкладно розглянути законопроєкти про заборону діяльності УПЦ МП.

Джерело: https://censor.net/ua/n3423728 та https://lb.ua/

Основне фото:  Роман Титикало

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після нібито заборони облрадою: на Буковині митрополит з російським паспортом благословив скандального єпископа Никиту на будівництво церкви московського патріархату (фото)

Без згадок про УПЦ типу не МП: стало відомо, як голосували депутати Чернівецької облради за хитрий проєкт про нібито заборону (+коментар Ольги Кобевко)

Нагадаємо, після тривалого зволікання Чернівецька обласна рада 16 травня цього року звернулася до Верховної Ради України з рекомендаціями, як їй діяти у церковному питанні. Головною колізією звернення стала навіть не юридична нікчемність подібної рекомендації, бо депутати обласної ради не можуть нічого рекомендувати парламенту, а відсутність згадування УПЦ МП у документі

На зображенні може бути: корінець квитка та текст

 

На зображенні може бути: blueprint, корінець квитка та текст

На зображенні може бути: корінець квитка та текст

 

 

На фото внизу варіант, який ухвалили депутати Чернівецької обласної ради без згадок про УПЦ типу не МП: 

Сьогодні у Бойка спробують нібито заборонити УПЦ типу не МП на Буковині не згадуючи назви церкви (+коментар Ольги Кобевко)

1