У Чернівцях мріють про 30 млн грн на ремонт та утримання доріг

У Чернівцях мріють про 30 млн грн на ремонт та утримання доріг

08.04.2014, 18:53

На ремонт та утримання доріг у Чернівцях за рахунок міського дорожнього фонду планується використати 10 190 000 грн., за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах – 18 979 400 грн. Про це йшлося на черговому засіданні виконавчого комітету Чернівецької міської ради сьогодні, 8 квітня. Було затверджено плани фінансування ремонту та утримання доріг у Чернівцях на 2014 рік. При прийнятті рішення були взяті до уваги пропозиції департаменту житлово-комунального господарства міської ради. Про це BukNews повідомили у Секторі інформації та зв’язків з громадськістю.

Під час прямого ефіру програми „Суть речей” на радіо Станція 103.2 ФМ 27 березня секретаря Чернівецької міської ради Ярослава Кушнірика, зокрема запитали: 

Ведуча Оксана Денисюк: Ведуча: яка ситуація з дорогами в місті? Чи вдасться цього року десь щось, я не говорю навіть відремонтувати, принаймні підтримувати у тому стані, в якому вони є.

Ярослав Кушнірик: зараз основне питання – запустити асфальтний завод, тому що, крім нашого комунального заводу, я не думаю, що найближчим часом ми зможемо розраховувати на асфальт з якогось іншого підприємства. Враховуючи яка заборгованість по заробітній платі, півмільйона заборгованості за газ, який використовує асфальтний завод, окрім того, заборгованість за інертні матеріали, то ситуація досить похмура. Наше основне завдання зараз – термінового відремонтувати сам завод, вирішити питання з постачанням всіх необхідних складових для того, щоб почати виготовляти асфальт. І тоді вже можна буде говорити про ремонт доріг. Це основне завдання і більшої важливості для міськШЕПу зараз немає.

Ведуча: тобто сподівання є.

Ярослав Кушнірик: ми маємо це вирішити. Я вам сказав про проблеми, які є, але просто казати про проблеми і розводити руками – то навіщо ми тоді всі працюємо у міській раді.

Ведуча: за які дороги візьметесь найперше?

Ярослав Кушнірик: зрозуміло, що почнемо з поточного ремонту основних магістралей – там, де проходять автобусні та тролейбусні маршрути, мале та велике об’їзне кільце. Це те, що буде ремонтуватись в першу чергу. Що стосується капітального ремонту, у нас є три об’єкти, які переходять з року в рік і які вже досить набридли мешканцям тим, що вони перетворились у довгобуди. У першу чергу це провулок Ентузіастів, де мережі поміняні і треба зробити асфальтобетонне покриття, вулиця Боярка – тут теж мережі зроблені і продовжити роботи по вулиці Богдана Хмельницького – тут ще не всі мережі поміняні і треба закінчити питання з комунікаціями і говорити далі про відновлення покриття. Не можу гарантувати, що всю вулицю Богдана Хмельницького нам вдасться зробити, ці два об’єкти – Ентузіастів та Боярка треба зробити конче.

Ведуча: яка вартість цих об’єктів?

Ярослав Кушнірик: на завершення Богдана Хмельницького треба десь 13 мільйонів гривень, а загальна вартість була 18 мільйонів. І ще значні кошти треба на Боярка та провулок Ентузіастів. Справа у тому, що на Боярка ситуація ускладнюється тим, що підрядник, який хотів тоді виграти тендер поставив досить низьку ціну, виграв за рахунок цього, а тепер не може в цю ціну вкластись. Тепер у нього реально збиток і тому, скоріш за все, доведеться розривати з ним угоду та оголошувати повторний тендер на завершення робіт.

1