На придбання рентген-терапевтичного апарату «Терад 200»  з обласного бюджету виділили понад 10 мільйонів гривень, - Іван Мунтян

На придбання рентген-терапевтичного апарату «Терад 200» з обласного бюджету виділили понад 10 мільйонів гривень, - Іван Мунтян

02.11.2018, 11:01

З роботою та основними техніко-експлуатаційними характеристиками нещодавно встановленого у радіологічному відділенні Чернівецького обласного клінічного онкологічного диспансеру багатофункціонального рентген-терапевтичного апарату «Терад 200» голова крайового парламенту Буковини Іван Мунтян сьогодні, 2 листопада.

«Більше 20 років пацієнти обласного онкодиспансеру чекали на встановлення сучасного багатофункціонального медобладнання, яке би відповідало світовим стандартам лікування злоякісних та доброякісних новоутворень. До слова, апарат, на якому донедавна здійснювалися відповідні медичні маніпуляції був 1967 року випуску та не дозволяв проводити точкову променеву терапію. Обласна рада робить усе залежне задля забезпечення нашого онкодиспансеру сучасним обладнанням. Зокрема, на придбання цього вкрай потрібного апарату рішенням сесії з обласного бюджету було виділено понад 10 мільйонів гривень. Сума чимала, але якщо взяти до уваги той факт, що відтепер отримувати кваліфіковану медичну допомогу зможе тисяча пацієнтів на рік, то одразу стає зрозумілим, наскільки правильним та важливим було це рішення. Адже коли мова йде про збереження людського життя, стає зрозуміло, що з ремонтом доріг чи будівництвом нових закладів можна трохи зачекати. До слова, наступного року ще 29 мільйонів гривень планується спрямувати для покращення умов перебування пацієнтів диспансеру», – наголосив керівник представницької влади краю, звертаючись до буковинських онкологів та їх колег, які прибули з Житомирської, Рівненської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Відтак, Іван Мунтян подякував за високий професіоналізм та самовіддану працю медичному персоналу обласного онкологічного диспансеру та, користуючись урочистою нагодою, вручив головному лікарю установи Іллі Тащуку Подяку Чернівецької обласної ради.

1