На початку були такі, що відмовлялися їхати в зону АТО, їх звільнили - тепер стоїть черга, -  начальник ГУ МВС України в Чернівецькій області

На початку були такі, що відмовлялися їхати в зону АТО, їх звільнили - тепер стоїть черга, - начальник ГУ МВС України в Чернівецькій області

03.12.2014, 22:59

З початку антитерористичної операції на Сході країни 253 міліціонера з Чернівецької області взяли участь у бойових діях в зоні АТО, а черга бажаючих відправитись на фронт перевищує рознарядки на відомство.

Наразі в семи населених пунктах Луганської, Донецької та Харківської областей знаходяться 66 чернівецьких правоохоронців. Всі вони екіпіровані за останнім словом "військової моди". Начальник ГУ МВС України в Чернівецькій області Валерій Зінченко на брифінгу відзначив, що амуніцією й озброєнням такого рівня відомство забезпечувало своїх бійців самостійно.

- Ми першими в Україні почали шити універсальну форму для міліцейських спецпідрозділів. Коли її побачило міліцейське керівництво, було прийнято рішення, що наша чернівецька фабрика буде шити таку саму форму для всіх інших, - заявив головний міліціонер області. - До речі, чернівецькі правоохоронці отримують не один комплект сучасної форми, а 2-3, щоб була можливість оперативно змінити пошкоджений чи мокрий комплект.

 

Крім того, наші міліціонери мають найкращі зразки бронезахисту – п’ятий і шостий клас.

У нас найкращі зразки бронезахисту. У нас з самого початку була така позиція: нехай ми купимо менше, але придбаємо найкраще. І будемо на сто відсотків впевнені, ніж купимо що-небудь. Тому у нас бронежилети 5-6-го класів. Думаю, частина з вас бачила, як укомплектований наш боєць "Сокола". 



Наразі східний кордон нашої країни обороняють бійці спецпідрозділів міліції громадської безпеки "Грифон" і "Сокіл", а також вибухотехніки, кінологи з собаками, слідчі, технічна розвідка і працівники ДАІ.

Щотижня, за словами Валерія Зінченко, з міста до зони АТО відправляється автобус із провіантом для чернівецьких правоохоронців. Не залишаються без уваги і родини бійців. Відомство уже надало 173 тисячі гривень допомоги сім’ям, які цього потребували.
Зазначимо, що за весь час проведення АТО жоден чернівецький міліціонер не загинув у бойових діях.

Частоково використано матеріали molbuk.ua 

1