На чернівецьких площах висадять тюльпани і хризантеми, а з Центральної приберуть клумбу і повернуть фонтан та дерева

На чернівецьких площах висадять тюльпани і хризантеми, а з Центральної приберуть клумбу і повернуть фонтан та дерева

02.07.2013, 19:51

Секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин під час виїзної прес-конференції розповів кореспонденту vidido.ua, що в нього є нове бачення Центральної площі.

Зокрема, Михайлішин хоче прибрати звідси клумбу. На його думку, так з’явиться більше місця для проведення флешмобів.

Також секретар Чернівецької міської ради вважає, що на площі варто встановити нову бруківку. А на тій стороні площі, де алея міст-побратимів, він бачить дерева.

Як додав директор тресту зеленого господарства Олександр Брязкало, Центральна площа обов'язково потребує реконструкції. Розглядають також варіанти, прибрати клумбу і встановити на цьому місці герб міста або ж з самої клумби зробити герб.

Михайлішин вже звернувся зі своїми пропозиціями за консультацією до головного архітектора Чернівців Сергія Гомоновича. Архітектори повинні розробити відповідний проект.

На площах Чернівців та вздовж центральних вулиць упорядковують клумби. Тут посадили півонії, агерати, чорнобривці. До Дня міста на клумби висадять ще хризантеми.

- На весну майбутнього року ми плануємо висадити тюльпани, - розповіла інженер по озелененню тресту зеленого господарства Алла Когутовська. - Роботу розпочнемо вже восени. А до Дня міста маємо посадити в місті хризантеми, які цвітуть до пізньої осені.

До Петрівського ярмарку на всіх площах Чернівців обіцяють повісити горщики з квітами. За словами директора тресту зеленого господарства Олександра Брязкала, це будуть сульфінії. Квіти висітимуть на стовпах у термочашах. Це спеціальні горщики з подвійним дном. Вони працюють за принципом термоса, зберігаючи вологу.

Заквітчати до свята обіцяють навіть світильники. На Театральній площі встановлять автоматичний полив, а на Соборній планують посадити кущі. В майбутньому їх пострижуть у різні форми.

Фонтан на Центральній площі у Чернівцях планують відремонтувати до Петрівського ярмарку, який проходитиме 13-14 липня.

Як повідомив кореспонденту vidido.ua секретар Чернівецької міської ради Віталій Михайлішин, на жаль, у міста немає грошей, щоб встановити світловий чи музичний супровід.

Тим не менш, фонтан все-таки поремонтують, зокрема проведуть гідроізоляцію та замінять плитку в чаші басейну.

Джерело: molbuk.ua та vidido.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Цей недоумок Нєдоразумєніє хоче ліквідувати квіти на центральній площі. Перед цим воно вирізало три липки, тепер взялося за квітник. А де громадські слухання?

avatar

Юрій

03 липня 2013 18:04