На першій сесії депутати складатимуть іспит на користь громаді, - Каспрук (ВІДЕО)

На першій сесії депутати складатимуть іспит на користь громаді, - Каспрук (ВІДЕО)

30.11.2015, 23:16

У четвер, 3 грудня, на сесії Чернівецької міськради треба буде прийняти рішення про схвалення основних умов договору позики по проекту «Енергоефективність у будівлях бюджетної сфери м. Чернівців».

Про це сьогодні на брифінгу повідомив міський голова Олексій Каспрук.

«Цей проект, над яким ми працювали більше року, був презентований громадськості, депутатам попереднього скликання. Він передбачає направлення 9 млн. євро на термомодернізацію, на підвищення енергоефективності у будівлях в школах, садочках, двох лікарнях», - сказав О. Каспрук.

Мер нагадав, що з 9-ти млн. євро, 5 млн. – це кредит, який надається Північною фінансовою корпорацією, 3 млн. – це грант Європейського фонду, який займається інвестуванням в збереження екології, а 1 млн. – це кошти з міського бюджету.

«Кредитна ставка на ту частину, яка надається в кредит - 6,5%. Хоча ми розуміємо, що якщо ми беремо 5 млн. євро в кредит, а 3 млн. нам просто дарують, то це й кредитом важко назвати», - наголосив мер.

Олексій Каспрук зазначив, що якщо депутати приймуть рішення на сесії, буде позитивний вплив на 14 тис. учнів та вихованців дитсадків та більше 23 тисяч пацієнтів лікарень міста. «Маємо скорочення викидів та щорічну економію на енергоресурсах у сумі 600 тис. євро на рік», - сказав О. Каспрук. «Наразі усі техніко-економічні обрахунки зроблені. Тож, по цьому проекту ми маємо отримати дуже хороший ефект, і ось, в четвер буде іспит для депутатів міської ради, а саме, на стільки вони готові конструктивно і плідно працювати на громаду», - додав мер.

Джерело: chv.tv

1


КОМЕНТАРІ (1)

Жодна позитивна пропозиція, яка буде запропонована мером, запроданівською компашкою підтримана не буде - баба яга проти !

avatar

!!!

01 грудня 2015 05:06