На літній відпочинок чернівецьких дітей виділять півтора мільйона, проте 'Свобода' сумнівається у доцільності пришкільних таборів

На літній відпочинок чернівецьких дітей виділять півтора мільйона, проте "Свобода" сумнівається у доцільності пришкільних таборів

28.05.2014, 13:14

Влітку оздоровлять понад 4 тисячі дітей. Про це BukNews повідомили у прес-службі Чернівецької мерії.  З метою забезпечення повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2014 року виконавчий комітет Чернівецької міської ради 27 травня  затвердив заходи щодо літнього відпочинку та оздоровлення дітей. Також затверджено кошторис за рахунок фінансування міського бюджету в сумі 1567200 гривень.

Загалом планується оздоровити понад 4 200 дітей. Насамперед буде забезпечено оздоровлення дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей-інвалідів; дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи; хворих дітей, які перебувають на диспансерному обліку; дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків; дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей; талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних, всеукраїнських, обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад, відмінників навчання, лідерів дитячих громадських організацій); бездоглядних та безпритульних дітей; дітей, що постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

Буде організовано роботу пришкільних таборів денного перебування у загальноосвітніх закладах міста, а також міського пересувного туристичного табору "Стежинка" при Центрі дитячої та юнацької творчості. У позашкільних навчальних працюватимуть гуртки, творчі об'єднання та клуби за інтересами. Також для дітей організують дітей туристичні та екскурсійні подорожі-поїздки для ознайомлення з визначними пам'ятками вітчизняної історії, відвідування музеїв, інших закладів культури та мистецтва.

Частина дітей відпочиватиме у заміських стаціонарних дитячих таборах області.

Водночас голова Чернівецької обласної організації Всеукраїнського обєднання «Свобода», депутат обласної ради Віталій Мельничук спрямував депутатський запит до директора обласного департаменту освіти і науки, молоді та спорту з вимогою розібратися в доцільності проведення літніх шкільних таборів на Буковині. Про це свободівець повідомив 26 травня 2014 року. Про це BukNews повідомили у прес-службі Чернівецької обласної організації ВО «Свобода».

За його словами, приводом для з’ясування доцільності функціонування таборів стали численні звернення вчителів м. Чернівці, Заставнівського, Новоселицького, Кіцманського та інших районів області щодо «добровільно-примусової рознарядки» із збору підписів батьків для проведення літніх таборів при місцевих школах.

«Минулими роками подібна практика вимучувала вчителів та учнів, але передбачала для багатьох дотичних до цього чиновників від освіти значні неконтрольовані відрахування, звітність про які, як мені відомо, ніде не публікувалася.

Враховуючи те, що вказана «таборова активність» освітянських чиновників не впливає на якість освітнього процесу, не є обов’язковою практикою згідно галузевих норм, тому, в зв’язку з потребою збереження бюджетних коштів, вимагаю чітко розібратися з цим питанням та, при можливості,  відмінити проведення дитячих літніх таборів при місцевих школах», - йдеться у запиті Віталія Мельничука.

Див. матеріал: Діти асфальту

1


КОМЕНТАРІ (2)

Пришкільні табори у селах давно відмінені - Мельничук і тут не бачить далі свого носа і ніколи не знає, що робиться довкруги. А у Чернівцях батьки наполегливо просять їх не відміняти - така організація відпочинку хоч якось застерігає дітей від вештання вулицями. Питання вирішено найперше з користю для дітей, а не для Мельничука. Цей клоун знову верещить у свинячий голос. Ганьба!

avatar

Мельничук як завжди верещить у свинячий голос

28 травня 2014 10:44

Пока "Свобода" сумнивается - министерство давно вопрос решило. Очередная дурость Мельничука.

avatar

"Свободе" - позорняк

28 травня 2014 11:46