На кордоні нарешті почали будувати пункти пропуску “Красноїльськ” і “Дяківці”

На кордоні нарешті почали будувати пункти пропуску “Красноїльськ” і “Дяківці”

11.08.2015, 14:30

Про це BukNews повідомив народний депутат України Максим Бурбак, який відвідав місце будови. 

- На кордоні почалися роботи з будівництва пунктів пропуску. Старі будівлі рушать, знімають. Є запізнення на три місяці. Після зміни  керівництва ДФС проводили новий тендер, - розповів Максим Бурбак. - До речі, з румунського боку навпроти “Красноїльська” і “Дяківців” все готово для роботи міжнародних пунктів пропуску, затримка лише за нами.

Нагадаємо, і народні депутати України від Буковини, і обласна рада десятки разів зверталися до Києва з цього питання, але до останнього часу нічого не було зроблено. Рішення про проведення тендеру могла ухвалити тільки ДФС України, тобто Київ. 

Нині на всьому буковинському відрізку українсько-румунського кордону діє лише один пункт пропуску - “Порубне”, якого, з огляду в тому числі на режим малого прикордонного руху, вже давно замало.  Зараз пропускна спроможність Порубного — 100 вантажівок на добу, а пропускати доводиться 300. За вимогами ЄС на кордонах мають діяти лише міжнародні пункти пропуску з відповідною інфраструктурою, а місцеві, якими були колись “Дяківці” і “Красноїльськ”, не відповідають цим вимогам. Тому  ЄС виділив 3,6 мільйона євро на їх реконструкцію та будівництво. 

1