На Кіцманщині власники кількох земельних ділянок не хочуть платити за них податок

На Кіцманщині власники кількох земельних ділянок не хочуть платити за них податок

30.04.2014, 17:47

Важливим актуальним питанням, яке обговорювали на зборах  у Киселеві представників сіл північного куща Кіцманського району, які визнано зоною посиленого радіоекологічного контролю, було про податок з фізичних осіб на земельні ділянки. Після обговорення з цього питання також прийняли відповідне звернення.

«ОДПІ в Кіцманському районі в поточному році нараховує податок з фізичних осіб за земельні ділянки, що знаходяться у їхньому користуванні на радіаційно забруднених територіях північного куща Кіцманського району.

На підставі ст.281 ПКУ вказані громадяни, що проживають на радіаційно забруднених територіях, мають пільгу щодо сплати даного виду податку за земельні ділянки у встановлених граничних розмірах по одній ділянці кожного виду. Складається парадоксальна ситуація, коли громадянин, що має у власності земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства площею до 2 га в одному місці, звільняється від сплати податку, а громадянин, який, до прикладу, має дві і більше, але по 0,1 га, від сплати звільняється за одну ділянку, а за решту повинен платити земельний податок, що ставить громадян у нерівні умови.

Просимо винести дане питання на розгляд позачергової сесії районної ради та прийняти відповідне звернення до Кабінету Міністрів України та депутата Верховної Ради України О.Г.Фищука з проханням внести в порядку законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради питання про внесення змін до ст.281 ПКУ з метою скасувати норму про те, що громадяни повинні сплачувати земельний податок за земельні ділянки, які розташовані в різних місцях в межах одного населеного пункту і не перевищують граничних розмірів».

За матеріалами газети "Вільне життя"

Довідково:

За інформацією головного управління Держземагенства у Чернівецькій області, з початку року спеціалістивідомства провели державну експертизу землевпорядної документації щодо 154 об`єктів і за її результатами 114 об`єктів оцінено позитивно, а 40 документацій повернуто на доопрацювання. Також за це й же період в області зареєстровано 9 тис. 571 земельний наділ, видано 4тис. 855 витягів із Державного земельного кадастру – відомостей про земельні ділянки та надано 808 відповідей на запити Міністерства юстиції України.

1