На Калинці є спокуси, перед якими важко встояти, - Каспрук (+2 відео)

На Калинці є спокуси, перед якими важко встояти, - Каспрук (+2 відео)

24.12.2014, 20:09

Про справу щодо неякісних бронежилетів, ремонтні роботи на вулиці Богдана Хмельницького та інші резонансні питання, що турбують городян. Обговорювали на черговому брифінгу Чернівецького міського голови Олексія Каспрука. Свій брифінг із представниками ЗМІ міський голова розпочав із справи щодо неякісних бронежилетів. Як зазначив? звернення по цій справі було підготовлено та надіслано генеральному прокурору та міністру внутрішніх справ України.

 Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова: «Ми зацікавлені в тому щоб були встановлені всі обставини і винні понесли покарання. Будемо сподіватися, що правоохоронні органи завершать розслідування, дадуть оцінку і направлять матеріали в суд який встановить, хто винний».

Міський голова Олексій Каспрук вважає, що у проблемах на Калинівському ринку винен не лише генеральний директор, а й інші працівники ринку.

- Винні всі, - сказав мер на брифінгу. - Сьогодні на Калинівському ринку 5 заступників — є новопризначені, є ті, що відновилися. Ну ніхто не хоче піти з Калинівському ринку і знайти собі роботу в іншому місці. А проблема в тому, що там є різноманітні спокуси, перед якими дуже важко встояти. По кожному колишньому керівнику є питання або у правоохоронних органів, або з точки зору здорового глузду. Проблема з контейнерами, які з’явилися у 4 секторі, чи з "Бароном Гартенбергом"(конфлікт з приводу розмірів земельно ділянки — molbuk.ua) — це не проблема одного гендиректора. Там є 5 заступників, що роблять вони, як виконують свої посадові обов’язки? Як виконують свої обов’язки керівники секторів? Чи служба безпеки, яка котролює тих, хто має збирати гроші за заїзд? Питань багато і для цього велику допомогу місту і громаді робить Наглядова рада, яка ці питання піднімає, розкриває і стає чітко зрозуміло, хто чим займається.

Пообіцяв пан Каспрук більше уваги приділяти проблемам водоканалу, адже першочерговими питаннями є зменшення видатків та оптимізація витрат. Продуктивну роботу підприємства повинен забезпечити новий керівник, якого міський голова пообіцяв змінювати поки не буде відчутних, істотних зрушень.

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова: «Я не зупинюся, поки водоканал не стане прибутковим підприємством. Також будемо створювати спостережну раду із представників громадськості і депутатів, що слідкуватимуть за роботою адміністрації водоканалу».

Мер Каспрук про призначення у Чернівцях керівника на водоканалі

Також міська рада зверне увагу на діяльність забудовників у місті. Це стосується і конфлікту між мешканцями мікрорайону "Сонячний острів", що знаходиться на проспекті Незалежності та фірмою забудовником.

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова: «Ми не побачили бажання йти на компроміси. Тому наша позиція залишається незмінною: ми захищаємо чернівчан, мешканців мікрорайону Сонячний острів. Стоїмо на їхніх позиціях, підтримуємо інвесторів та мешканців будинку на вул. Рівненській».

Виникли також проблеми із підприємством, яке виграло тендер на ремонтні роботи по вулиці Богдана Хмельницького. До виконання своїх обов’язків підприємство повинно було приступити на початку цього місяця.

Олексій Каспрук, Чернівецький міський голова: «На сьогоднішній день до робіт підприємство не приступило, В мене таке враження, що в принципі і не збирається. Тому ця ситуація на сьогоднішній день фіксується, так само ми готові розривати договір і оголошувати новий тендр»

Джерело: molbuk.ua, ТРК "Чернівці", vidido.ua

1