На Буковині звільнено патрульного поліцейського, який закував у кайданки чоловіка, котрий не чинив опору

На Буковині звільнено патрульного поліцейського, який закував у кайданки чоловіка, котрий не чинив опору

24.08.2023, 13:34

 Підозрюють у зухвалому перевищенні повноважень.

За процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури  повідомлено про підозру колишньому інспектору Управління патрульної поліції за фактом перевищення влади та службових повноважень.

За даними слідства, під час затримання громадянина  патрульний, незважаючи на те, що опору чоловік не чинив, безпідставно застосував до нього фізичну силу та кайданки.

Наразі патрульний звільнений з лав правоохоронних органів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі П'ятого слідчого відділу (з дислокацією в Чернівцях) територіального управління ДБР (розташованого у Хмельницькому),  повідомляє Чернівецька обласна прокуратура.

Випадки нетактовної, нестатутної поведінки поліцейських при спілкуванні з членами громади у Чернівцях є доволі частими. Найбільше громадяни нарікають на велосипедну поліцію, котра замість патрулювати пішохідні локації і дбати про безпеку людей, особливо дітей, зупиняє на дорогах автівки.

Причому їхньою тактикою є переховування у під'їздах будинків уздовж доріг, де вони чатують на порушників. Наприклад, на вулиці Руській перехожі, які прямують до церкви, можуть побачити по п'ять-сім здорових хлопів в уніформі з велосипедами, котрі визирають на дорогу.

Сергій СУЛИМА.

Фото ілюстративне.

Джерело: http://www.golos.com.ua/news/184549

1