На Буковині змагалися  школярі прикордоння

На Буковині змагалися школярі прикордоння

26.05.2014, 11:45

Модель охорони кодону змінилась, а традиції минулих літ залишилися.

Впродовж останніх років прикордонниками Чернівецького прикордонного загону разом з ветеранами прикордонниками вдалося відродити гуртки «Юних друзів прикордонників», свідченням тому є створені на кожному відділі прикордонної служби команди з юнаків і дівчат, з якими проводяться заняття з розбирання і збирання автомата «Калашнікова», вивчення стройових прийомів та багато іншого.

Немов своєрідний екзамен, щорічно на Буковині проводяться змагання  між школярами прикордоння. Не винятком стали і цьогорічні змагання, які сьогодні відбулися у Чернівецькому прикордонному загоні.

Перед виступами команд, у супроводі своїх наставників було проведено невеличку екскурсію по прикордонному загону, в ході якої  діти відвідали оновлений музей, ознайомилися історією та традиціями прикордонників. Після чого перед учасниками змагань виступив начальник Чернівецького прикордонного загону Михайло Котов, Голова ветеранської організації загону полковник у відставці Василь Чупак  та гості змагань, які запалили в молодих серцях бажання перемоги.

А розпочалися змагання з пісенно-стройової композиції, де молодь вперто набирала бали для своїх команд. Не менш важливим було, перетягування каната, підтягування на перекладині, розпалювання багаття, збирання та розбирання АК-74, а також спорядити до нього «магазин», адже всі вправи виконувалися на час. Завершилися змагання загальним шикуванням – де учасникам довели результати та загальну кількість балів кожної команди. Оцінку виступів здійснювало незалежне журі, в склад якого увійшли представники місцевих органів влади, вчителі та «Почесний прикордонник України» Василь Чупак . У безкомпромісній, але чесній боротьбі кубок першості вибороли юні прикордонники ВПС «Селятин» команда «Едельвейс» Селятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Друге місце посіла команда «Границя» ВПС «Красноїльськ» Чудейської  ЗОШ І-ІІІ ступенів, а бронза дісталася юнакам ВПС «Черепківка» Багринівської ЗОШ. Окрім грамот та дипломів кожному учаснику було вручено нагрудний знак «Юний друг прикордонника» який засвідчить приналежність до клубу «Юних друзів прикордонників» Чернівецького прикордонного загону.

Капітан Сергій Бровко, помічник начальника загону – начальник прес-служби

1