Буковинські конструктори розробили перший безпілотник для серійного виробництва

Буковинські конструктори розробили перший безпілотник для серійного виробництва

02.09.2014, 21:31

Зібрано більше половини суми на перший безпілотник серійного виробництва, який розробили буковинські конструктори. Апарат буде дешевшим у 4-5 разів за українські аналоги і не поступатиметься їм у технічних характеристиках.

Про це розповіли волонтери Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції в східних регіонах держави, на прес-конференції, яка відбулася 2 вересня 2014 року.

Як відзначив волонтер Олег Ботушанський, воякам потрібні пікапи вантажопідйомністю до 1,5 тонни, які б швидко доставляли вантажі на передову. «Кількість поранених бійців зростає, – відзначив він. – Зокрема, з важкими вогнепальними пораненнями. Тому необхідно розглянути питання про створення реабілітаційних центрів».

В свою чергу, волонтер Леся Хомко повідомила про те, що бійцям потрібні кевларові каски, кровоспинні препарати, медичні джгути та знеболювальні препарати. Вона розповіла про сім’ю Ващуків з США, які передали буковинським волонтерам препарат «Целакс» на 5 тисяч доларів.

Волонтери також зазначили, що кількість скриньок для збору коштів для бійців, які беруть участь в АТО, зросла у Чернівцях до 62. Днями зі скриньок, встановлених у магазинах мережі «Нива», зібрали 4370 гривень.

Представник Координаційного центру Володимир Дорош закликав усіх небайдужих підприємців встановлювати скриньки у своїх закладах (звертатися можна за телефоном 050 510 72 89), а бізнес-еліту краю – активніше долучатися до надання допомоги армії. Волонтер також відзначив, що днями один з місцевих доброчинців передав бійцям шість бронежилетів, наголосивши на тому, щоби їх отримали в першу чергу соціально-незахищені бійці.

Відтак, волонтери закликали мешканців Буковини, охочих долучитися до збору допомоги військовослужбовцям, які беруть участь в АТО, звертатися до Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовослужбовцям, які беруть участь в антитерористичній операції в східних регіонах держави (вул. Грушевсього, 1, каб. № 332). Про це повідомляє прес-служба ОДА, 

1