На Буковині за добу шахраї виманили у жителів краю майже 78 тисяч гривень

На Буковині за добу шахраї виманили у жителів краю майже 78 тисяч гривень

23.08.2023, 12:16

На Буковині за добу поліцейські задокументували три випадки шахрайства. 

Аферисти входять в довіру до громадян та шахрайським шляхом привласнюють чужі заощадження. Поліцейські закликають буковинців подбати про захист своїх банківських карток, а також недовіряти неперевіреним продавцям та не офіційним інтернет-магазинам.

Впродовж однієї доби аферистам вдалося ошукали трьох жителів Чернівецької області. 42-річний чернівчанин та 23-річний житель міста Новодністровськ стали жертвами недобросовісних продавців. Старший із заявників хотів придбати ігрову приставку та перерахував на рахунок аферистів майже 55 тисяч гривень, а молодший за фотоапарат власноруч перевів кошти на невідомий рахунок майже 18 тисяч гривень.

Також цього дня із повідомленнями про шахрайство до поліції звернулася 40-річна жителька села Кулівці. Невідомі особи шахрайським шляхом заволоділи 5400 гривень жінки.  

Відомості за всіма вказаними фактами правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Поліцейські Буковини закликають краян не довіряти продавцям в інтернеті. Під час онлайн-покупок почитайте відгуки на сторінці, перевірте контактний номер через мобільні застосунки, візьміть за правило "не здійснювати переоплат».  Про випадки та спроби шахрайства слід відразу повідомляти на спецлінію «102».

 
Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

1