На Буковині висловили недовіру міністру Денисовій, яка не хоче годувати у школах дітей  з «чорнобильських» сіл

На Буковині висловили недовіру міністру Денисовій, яка не хоче годувати у школах дітей з «чорнобильських» сіл

30.04.2014, 17:43

26 квітня в Киселеві відбулися збори представників сіл північного куща району, які визнано зоною посиленого радіоекологічного контролю. У зборах взяли участь голова районної ради Павло Лупул і перший заступник голови РДА Валерій Рудько, народний депутат Олександр Фищук, голови територіальних громад Кіцманщини.

Як розповів киселівський сільський голова Олександр Дідик, першим розглядали питання про проблему з харчуванням дітей у школах «чорнобильських» сіл, яка виникла через те, що Мінсоцполітики вчасно не було проведено тендер. Після обговорення та виступів представників освіти, управління праці та соцзахисту населення РДА з цього питання голови сіл північного куща Кіцманщини, жителі яких постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, прийняли звернення до Кабінету Міністрів України та до народного депутата О.Г.Фищука.


«У зв’язку з незавершенням процедури відкритих торгів на закупівлю послуги із харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на забруднених територіях, з 3.03.2014 року харчування потерпілих дітей не відбувається, а орієнтовною датою початку харчування визначено квітень 2014 року.

Міністерством соціальної політики України вжито всіх можливих заходів щодо недопущення зриву реалізації державної соціальної програми. З державного бюджету направлено відповідний обсяг асигнувань для своєчасного забезпечення необхідних компенсаційних виплат, передбачених постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.1997 року №155 «Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи» за період, протягом якого дитина не харчувалася в їдальні навчального закладу.

Проте з достовірних джерел нам стало відомо, що певними урядовими колами виношуються плани припинення фінансування таких компенсаційних виплат на харчування дітей, як і самої організації харчування в школах, що розташовані у населених пунктах зони посиленого радіоекологічного контролю (ІV категорія).

Тому з метою захисту конституційних прав дитини, а також права на безплатне харчування згідно п.11 ст.30 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», просимо Вашого втручання на рівні центральних органів влади та не допустити припинення фінансування харчування дітей в населених пунктах Кіцманського району, що мають статус посиленого радіоекологічного контролю, а саме сіл Борівці, Шишківці, Южинець, Ставчани, Малятинці, Хлівище.

Одночасно заявляємо про свою недовіру міністру соціальної політики Людмилі Денисовій за неспроможність завершити у встановлені терміни процедури відкритих торгів на закупівлю послуги із харчування дітей в школах, що знаходяться на радіаційно забруднених територіях краю».

За матеріалами газети "Вільне життя"

1


КОМЕНТАРІ (1)

а цю дамочку чого не люструють? весілля на мілйони з бюджету,корупція,розкрадання........

avatar

.

30 квітня 2014 17:40