На Буковині вже зібрали «норвезький» міст через Прут: залишилося облаштувати проїзд до нього

На Буковині вже зібрали «норвезький» міст через Прут: залишилося облаштувати проїзд до нього

23.06.2023, 12:09

Тимчасовий міст, який передала Норвегія як гуманітарну допомогу, вже повністю зібрано. Дорожники повідомили, що розпочинають облаштовувати проїзд до «норвезького» моста.

Як повідомили у Службі відновлення та розвитку інфраструктури у Чернівецькій області, наразі аварійно-відновлювальні роботи продовжуються.

На правому березі річки Прут мостобудівники влаштовують підпірну стінку. Вже звели майже 6 метрів укріплювальної споруди. А паралельно підрозділ фахівців працює над облаштуванням перехідних плит.

На лівобережжі Прута розпочаті підготовчі роботи для влаштування асфальтобетонного покриття на під’їзді до моста. Вже працюють геодезисти. Після них до роботи приступить дорожня бригада, яка забезпечить повноцінний проїзд до «норвезької» переправи.

Загальна довжина моста – 120 метрів, а ширина проїзної частини – 4 м. Переправа має одну смугу і рух транспорту здійснюватиметься у реверсивному порядку, який буде організовано за допомогою світлофорних об’єктів. Суттєва перевага такого типу тимчасової переправи – здатність витримати вантажний транспорт.

Завдяки цій споруді з'єднають прямим сполученням села Дубівці та Глиниця, а ще забезпечать якісний транспортний коридор до Євросоюзу.

Фото: Служба відновлення

Джерело:сайт https://acc.cv.ua/

1