На Буковині шкільний вчитель оголосив голодування

На Буковині шкільний вчитель оголосив голодування

16.09.2017, 10:36
Чоловік нічого не їсть та не п‘є вже 4 дні

Протестує проти свавілля в навчальному закладі, перевищення  повноважень директора та неправильного, на його думку, розподілу навчальних годин між вчителями. Зупинятись чоловік не збирається, поки його не почують. Вже 22 роки поспіль Ілля Миколайович працює в Вашківецькій загальноосвітній школі. Каже, бувало по-всякому, несправедливість відчував часто, але цього разу вирішив боротися радикальними методами.

Ілля Курик, вчитель трудового навчання Вашківецької ЗОШ розповідає: «Я випробував усі нерадикальні прості способи боротьби з діями директора школи. На даний момент я вичерпав усі можливості, якимось законним способом зупинити це, що вона робить в школі. І я вирішив це зробити таким». «Останні два роки в школі застосовуються всі методи, щоб знищити тих людей, які бачать недоліки та прогалини в роботі директора школи. Це стосується не тільки мене самого, а й декількох моїх колег».

У школі працюють два вчителі трудового навчання. Раніше Ілля Миколайович мав повне навантаження годинами з цього предмету.  За останнім розподілом навчальних годин, більшу їх частину, а це 18, надали Майї Василівні, Іллі Миколайовичу – 7.

Надія Бучицька, директор школи говорить «Практика читання годин захисту вітчизни у Іллі Миколайовича є. Так як він у 2015 і 2016 році мав навантаження з цього предмету.  Майя Василівна, почувши до яких радикальних мір, вдався Ілля Миколайович сказала, що готова також голодувати».  

Ілля Миколайович – пенсіонер за інвалідністю. Лікарі та близькі хвилюються, якщо ситуація не вирішиться, це може призвести до летальних наслідків.

Руслана Дутчак, заступник головного лікаря Вашківецької ПМСД: «Кожного дня перевіряється стан здоров’я голодуючого. Погіршується стан від початку та на сьогоднішній день. Від медичної допомоги голодуючий категорично відмовляється».  

Однак, сам чоловік запевняє голодуватиме поки його не почують.

Джерело: https://pogliad.ua/

Фото ТРК "Буковина": Вчитель трудового навчання Вашківецької ЗОШ - Ілля Курик
1