На Буковині СБУ блокувала канал переправлення ухилянтів за кордон

На Буковині СБУ блокувала канал переправлення ухилянтів за кордон

15.08.2023, 10:06

Служба безпеки України заблокувала на Буковині ще один канал незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон

Служба безпеки України заблокувала на Буковині ще один канал незаконного виїзду за кордон громадян, які підлягають призову в часі воєнного стану.

За інформацією оперативників СБУ, організували протиправну схему двоє мешканців Чернівецької області, серед них – працівник одного з правоохоронних органів. До незаконної діяльності зловмисники залучили ще чотирьох осіб, які виконували ролі посередників і перевізників. 

«Клієнтів» організатори каналу шукали особисто або через знайомих, а вартість їхніх «послуг» становила від 3500 євро до 7000 доларів США. Переправляти ж ухилянтів за кордон планували традиційним способом – на ділянках так званого «зеленого» кордону поза межами пунктів пропуску.

Проте незаконній оборудці завадили правоохоронці – поблизу держкордону вони затримали вісьмох «ухилянтів» та п’ятьох учасників схеми. Ще одного посередника затримали пізніше поблизу його помешкання в Чернівцях.

Усім шістьом фігурантам  повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). 

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Слідчо-оперативні дії проводили співробітники Управління СБ України в Чернівецької області спільно з ТУ ДБР, розташованому у м. Хмельницькому, прикордонниками, працівниками ДСР, ДВБ і слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Чернівецької обласної та Сторожинецької окружної прокуратур.

Леся Федоренко, речниця СБУ в Чернівецькій області

 

 

1