На Буковині розпочалась приписна кампанія

На Буковині розпочалась приписна кампанія

13.01.2012, 18:47

У районних та міських військових комісаріатах Чернівецької області протягом тижня триває приписна кампанія щодо взяття на військовий облік юнаків 1995 року народження.

Станом на сьогодні, вже 328 юнаків було признано придатними до військової служби. Всього ж протягом січня-березня 2012 року приписку до призовних дільниць у Чернівецькій області пройдуть майже 5,5 тисяч юнаків. Як повідомив начальник відділу обліково-призовної роботи - заступник Чернівецького обласного військового комісара з (призову) підполковник Вадим Петляк, кожен 17-ти річний юнак, який мешкає на території Чернівецької області підлягає постановці на військовий облік для перевірки на придатність до проходження військової служби.

- Приписка до призовних дільниць проводиться з метою взяття громадян на облік, визначення їх кількості, ступеня придатності до військової служби, встановлення рівня освітньої підготовки, здобутої спеціальності та рівня фізичної підготовки, – зазначив підполковник Вадим Петляк. – На підставі даних про приписку, військовими комісаріатами проводиться попередній розподіл призовників за видами Збройних Сил та іншими військовими формуваннями України.

Також варто зазначити, що фахівці військових комісаріатів проводять з юнаками індивідуальні бесіди і тестування, а також вивчають фізичні, розумові і психологічні здібності майбутніх захисників Вітчизни.

Триватиме приписна кампанія до 31-го березня 2012 року, після чого юнакам вручать приписні свідоцтва.

Спеціальний кореспондент інформаційного відділу ЦДО МО України «Народна армія» підполковник Сергій БЕРЕЦЬ