На Буковині провідник ухилянта через ліс до кордону Румунії оцінив свої 'послуги' у 5000 євро

На Буковині провідник ухилянта через ліс до кордону Румунії оцінив свої "послуги" у 5000 євро

11.09.2023, 12:38

У селі Корчівці правоохоронці викрили 29-річного порушника, який за гроші намагався посприяти у перетині державного кордону чоловіку призовного віку. Порушнику загрожує до дев’яти років ув’язнення та конфіскація майна.

30 липня цього року поліцейські спільно з прикордонниками під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури задокументували незаконні дії чоловіка. Чернівчанин організував трансфер військовозобов’язаного через державний кордон у період воєнного стану. До своєї протиправної діяльності чоловік долучив 24-річного буковинця, який виступав у ролі провідника через ліс до кордону Республіки Румунія. Свої "послуги" зловмисник оцінив у 5000 євро.

Слідчі поліції повідомили організатору нелегального перетину через державний кордон про підозру.

Йому інкримінують вчинення кримінального правопорушення,  передбаченого частиною 3 статті 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці перевіряють інформацію щодо причетності інших осіб до цієї протиправної діяльності.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Триває досудове розслідування.

1