На Буковині правом вибору скористались усі засуджені та ув’язнені

На Буковині правом вибору скористались усі засуджені та ув’язнені

25.05.2014, 22:21

           25 травня 2014 року, в день виборів Президента України, в Чернівецькому слідчому ізоляторі  та  Сокирянській виправній колонії № 67 засуджені та ув’язнені отримали змогу реалізувати своє громадянське право. Загалом, виборчим правом були наділені  1274 особи. Про це BukNews повідомили у  прес-службі відділу ДПтС України в Чернівецькій області.

           Станом на  14 год. 25 хв. 25.05.2014 року правом вибору скористались усі виборці, які утримуються в установах виконання покарань Чернівецької області.

           В пенітенціарних установах Буковини створені необхідні умови для роботи дільничної виборчої комісії, збереження документації та бюлетенів для голосування, а також облаштовані місця для  незалежних спостерігачів.

           За час голосування Чернівецький слідчий ізолятор відвідали представники засобів масової інформації – журналісти телерадіокомпанії «Чернівці» та «Чернівецький промінь». Представники засобів масової інформації ознайомилися з умовами, які створені в установі для проведення виборів. Окрім того, тележурналісти поспілкувалися з начальником Чернівецького слідчого ізолятора підполковником внутрішньої служби Петром Лисаком та з членами дільничної виборчої комісії.

            Слід зазначити, що під час проведення виборів пенітенціарні установи Чернівецької області відвідали 5 міжнародних спостерігачів з Нідерландів, Румунії, Польщі, Великобританії та Республіки Словенії.

1