На Буковині під житло для переселенців реконструюють адмінбудинок, де на початку 90-х планувалось розміщення контори колгоспу, кабінетів сільради, ФАПу та пошти

На Буковині під житло для переселенців реконструюють адмінбудинок, де на початку 90-х планувалось розміщення контори колгоспу, кабінетів сільради, ФАПу та пошти

26.01.2015, 18:03

20 січня а обласній державній адміністрації представлено проект „Покращення умов життя та соціальна адаптація внутрішньо переміщених осіб у Чернівецькій області”. Його буде реалізовано на теренах Буковини за фінансового сприяння Європейського Союзу. Цим проектом передбачається відновлення двох приміщень у селах Михайлівка Глибоцького та Кострижівка Заставнівського районів. Загальний бюджет проекту складає понад 290 тисяч євро, з яких 86% — грантові кошти технічної допомоги, а термін реалізації — 16 місяців.

У понеділок, 26 січня, ми побували у Михайлівці. Ось що розповів нам сільський голова Драгуш Крохмаль:

— Під житло для переселенців із зони бойових дій на сході України намічено реконструювати незавершене приміщення адмінбудинку, де на початку 90-х років минулого століття планувалось розмістити контору колективного господарства, кабінети сільської ради, ФАПу та відділення зв’язку загальною площею понад 700 м.кв.

Аби здійснити всі роботи, найближчим часом необхідно провести тендер, де буде визначена будівельна організація, котра й візьметься за реконструкцію. Звісно, для цього мають надійти і відповідні кошти. Сподіваємось, що в оновленому приміщенні облаштують чотири квартири (як мінімум трикімнатні) для багатодітних сімей. Тут будуть всі зручності, тобто, з мережами водопостачання та каналізації. Будівельники впорядкують також прибудинкову територію. Хочу додати, що дітей переселенців матимемо можливість одразу ж влаштувати у сільський дошкільний навчальний заклад.

Василь Гейніш.

На знімку: ось такий вигляд має нині приміщення, до якого після реконструкції переселять людей зі сходу України.

Фото Петра Митранюка. 

1