На Буковині оголосили штормове гідрометеорологічне попередження

На Буковині оголосили штормове гідрометеорологічне попередження

26.11.2013, 14:14

26-27 листопада по території Чернівецької області та міста утримається сильний північно-західний вітер 15-20м/с. Протягом доби 26 листопада на дорогах Чернівецької області очікується ожеледиця. Про це повідомляє Управління ДСНС України у Чернівецькій області.

В ніч з 25 на 26 листопада внаслідок несприятливих погодних умов (пориви вітру, дощ з мокрим снігом), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, сталося знеструмлення 638 населених пунктів у десяти областях, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій.

Найгірша ситуація у Тернопільській та Хмельницькій областях, де без світла залишилися сотні сіл.

У Чернівецькій області 11 сіл знеструмлено повністю, ще 12 частково, - розповів технічний директор обленерго Богдан Козань. - Був сильний вітер та сніг, дроти обмерзали і обривалися. Три високовольтні лінії обірвано, ще 15 частково пошкоджено. На місцях аварій працює сім наш бригад, люди, техніка. Обіцяємо сьогодні максимально відновити енергопостачання.

На території України очікується поступове зниження температури повітря з випадінням мокрого снігу та посиленням вітру.

"Наразі на територію України з південного заходу, тобто з Румунії, переміщується активний циклонічний вихор, який обумовлює, починаючи з 25 листопада, випадіння інтенсивних дощів", – повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. Про це інформує Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

За словами представника Гідрометцентру, з понеділка розпочалося погіршення погодних умов. До кінця дня практично в усіх областях спостерігалися опади у вигляді мокрого снігу. Показники стовпчиків термометрів опустилися до 0 °С, а подекуди – до від’ємних значень.

На півдні, у центрі та сході ці зміни розпочнуться наступними днями. Переміщення циклону в південних, центральних, західних та північних областях буде супроводжуватись посиленням швидкості вітру до 15-20 м/с, а на Прикарпатті – до 25 м/с.

"Поступово триватиме процес знищення температури повітря. У нічні години вона опуститься до -1…-6 °С, у Карпатах – до -10 °С і лише в Криму, на крайньому півдні та південному-сході буде близькою до 0 °С. Такий характер погоди зберігатиметься до 3 грудня", – розповів Микола Кульбіда.

1