На Буковині обласну владу обслуговують 150 автомобілів

На Буковині обласну владу обслуговують 150 автомобілів

30.01.2020, 15:10

Для себе голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук зробив відкриття: обласну владу обслуговують 150 автомобілів. Керівників стільки нема. Багато з них застарілі, віком від 15 до 20 років. Вони вимагають великих коштів для ремонту. Треба їх продавати.

Голова Чернівецької обласної державної адміністрації Сергій Осачук заявив, що на автопарк ОДА та облради щомісяця списують значні кошти, і це є інструментом корупційних діянь.

"Я вам підкажу, скільки одиниць металобрухту 20-літнього знаходиться тут на балансі. 150! Що роблять 150 автомобілів 2003 року випуску? Вони споживають ресурс. Вони, крім водія, мають пальне, мають запчастини. А ці запчастини є також, виявляється, інструментом корупційних діянь", – сказав Осачук, додавши, що чим старший автомобіль, тим більше ремонту він потребує.

"І я вам представлю дуже гарні документальні підтвердження, як на автомобіль 2003 року випуску щомісяця можуть списуватись величезні кошти", – додав голова ОДА.

"Тому я вас запевняю, що ніхто не матиме тут прикриття, пріоритету і "газдування". Ми наведемо порядок повсюдно", – повідомив С. Осачук.

Для перебивки: Редакція газети «Час» пропонує голові ОДА взяти приклад з голови ДФС у Чернівецькій області Михайла Сеничака. Він не використовує службовий автомобіль. А користується власним.

Тож і голова, і його заступники, і керівники департаментів мають власні авта і високі зарплати. Могли б також користуватися ними. А для потреб ОДА залишити 2 авта: один для чергування, а інший для перевезення офіційних осіб та поїздок за межі області. Всі інші автомобілі продати, виручені кошти спрямувати на потреби Української армії.

Джерело: https://chas.cv.ua/ та https://molbuk.ua/

1