На Буковині м'ясопереробні підприємства скорочують асортимент та виходять у нічні зміни через віялові відключення електроенергії

На Буковині м'ясопереробні підприємства скорочують асортимент та виходять у нічні зміни через віялові відключення електроенергії

30.01.2023, 10:19

Чернівецьке підприємство «Колос» виготовляє ковбаси та м'ясні вироби понад 30 років та має власну мережу збуту. Щоб виробити продукт від початку до кінця, потрібно в середньому 20 годин електрики. З початком віялових відключень асортимент тут скоротили.

На паузу компанія поставила виготовлення сирокопчених та сиров'ялених ковбас, а також деякі види напівкопчених ковбас. Їхнє виробництво займає декілька тижнів. 

Сировина та готова продукція зберігаються в морозильних камерах з температурою -24°С. Камери тримають холод понад 6 годин.

Щоб встигнути виконати планові обсяги продукції, працівники підлаштовуються під графіки вимкнення світла та виходять у нічні зміни.

У цехах також працює релоковане із Сумщини підприємство «Драйд Фудз», яке виготовляє снеки зі свинини, яловичини та курятини. Вперше за 13 років роботи працівникам компанії теж довелось виходити в нічні зміни.

Джерело: Марія Ігнатюк // Суспільне

 

 
1