На Буковині менше збивають електроопори під час ДТП

На Буковині менше збивають електроопори під час ДТП

13.07.2023, 14:25

«Участь» електроопор у ДТП значно поменшало

За перші шість місяців 2023 року у Чернівецькій області було пошкоджено чи зруйновано унаслідок ДТП 18 електроопор. Це вдвічі менше, ніж у відносно спокійний період – до початку великої війни. Така ж тенденція спостерігалася 2022 року: торік енергетики краю відновили після дорожніх пригод 35 електроопор.

«Нема кому збивати», – кажуть працівники Обленерго, які контролюють цей напрямок роботи. Проте, хочемо вірити, що й водії стали більш уважними на дорогах, тож ретельніше дотримуються правил дорожнього руху.

Разом з тим, відсоток тих, хто залишив місце ДТП зі збитою опорою відчутно побільшало: з цьогорічних 18 випадків – семеро учасників не встановлено, тобто
40%. У 2020-21 рр ситуації з пошуками винуватців складали орієнтовно 15-20%.

Хоча тут є місце і для шляхетності: хочемо подякувати водію великогабаритної техніки, який на території Вижницької дільниці при маневрі на сільській дорозі
випадково збив електроопору, згодом сам прийшов у РЕМ і зізнався у скоєному.

Конкретно за дільницями

За першу половину 2023 року в Чернівецькій області унаслідок ДТП зруйновано чи пошкоджено 18 електроопор, які належать Обленерго:


м. Чернівці – 4
Вижницька дільниця – 4
Хотинська – 3
Глибоцька – 2
Кіцманська – 2
Кельменецька – 1
Новоселицька – 1
Сокирянська –1
(Сторожинецька, Герцаївська, Заставнівська, Путильська дільниці – 0).

Для порівняння: 2022 рік – 35 опор, 2021 – 76, 2020 – 77, 2019 – 63, 2018 – 65.

Нагадуємо. Пошкодження вуличного електроустаткування призводить до аварійних відключень, внаслідок яких зазнають збитків і споживачі, і Обленерго.

Адже, для ліквідації аварійних відключень та відновлення електроживлення енергопідприємство спрямовує оперативно-виїзні бригади, які у цей час мали би займатися плановим ремонтом й технічним обслуговуванням трансформаторних підстанцій та ліній електропередач.

Шановні водії! Дотримуйтеся безпечної швидкості та правил дорожнього руху. Бережіть себе та людей навколо.

Пресцентр АТ «Чернівціобленерго»

1