На Буковині кожне зрубане дерево реєструють у Єдиній державній системі обліку деревини

На Буковині кожне зрубане дерево реєструють у Єдиній державній системі обліку деревини

11.12.2018, 16:53

З березня 2018 року усі підприємства лісогосподарської галузі переведені на електронний облік деревини.

Про це повідомив начальник Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк у розмові з кореспондентом http://dovkilla.info.  

- Всі, без виключення, підприємства зобов’язані маркувати і вносити до Єдиної державної системи обліку деревини кожне зрубане дерево. Усі лісгоспи забезпечені кишеньковими персональними комп’ютерами (КПК), підключеними до єдиної системи обліку деревини, термопринтерами, які формують бирки для чіпування заготовленої деревини (безпосередньо на місці заготівлі). У 2018 році через систему КПК пройшло 473,8 тис. м. куб. заготовленої деревини.

- Виписка лісорубних квитків на рубки головного користування здійснюється управлінням упродовж всього календарного року з урахуванням темпів освоєння та аналізу використання лісосічного фонду по кожному підприємству, що дає можливість оптимально забезпечити роботу підприємств та розподілити рівномірне освоєння лісосічного фонду упродовж року, не допустити накопичення залишків заготовленої деревини, яка не має наразі попиту на ринку таким чином запобігти втратам технічної якості заготовленої деревини, здійснювати якісний контроль за рухом заготовленої деревини, синхронізувати виписку нових ділянок лісосічного фонду із належним та вчасним очищенням площ закінчених рубок (за 11 місяців забезпечено підготовку  понад 80% площ зрубів поточного року, що підлягають лісовідновленню на весні 2019 року). 

1