На Буковині директор лісгоспу  укладав договори про відчуження лісодеревини на користь свого зятя – місцевого приватного підприємця

На Буковині директор лісгоспу укладав договори про відчуження лісодеревини на користь свого зятя – місцевого приватного підприємця

13.02.2017, 15:01

У 2017 році прокуратура області продовжила вживати заходи щодо протидії злочинам у сфері лісокористування. 

Так, слідчим відділом прокуратури області у 2017 році проводиться досудове розслідування у 18 кримінальних провадженнях щодо кримінальних правопорушень вказаної категорії, з яких у  2 провадженнях 2 особам повідомлено про підозру.

Крім того, наразі слідчими органів поліції проводиться досудове розслідування в 134 кримінальних провадженнях щодо правопорушень у сфері лісокористування, з яких в 2017 році розпочато досудове розслідування в 13 кримінальних провадженнях.

Також, 07.02.2017 за результатами вивчення документів з питань фінансово-господарської діяльності, вилучених під час здійснення обшуків у лісогосподарських підприємствах області, прокуратурою виявлено факт реального конфлікту інтересів, допущеного  директором одного з  таких підприємств.

Встановлено, що директор лісгоспу, будучи посадовою особою юридичної особи публічного права, впродовж 2015-2016 років укладав договори про відчуження лісодеревини на користь свого зятя – місцевого приватного підприємця.

Про це BukNews повідомили у прес-службі прокуратури Чернівецької області.

Діючи в умовах реального конфлікту інтересів, посадовець не повідомляв безпосереднього керівника про його наявність, що вплинуло на об’єктивність та неупередженість прийняття ним рішень.

На виконання вимог ст.ст. 254, 255 КУпАП, прокуратура Чернівецької області направила зібрані матеріали до Управління захисту економіки в Чернівецькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України для складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч.ч.1, 2 ст. 172-7 КУпАП (неповідомлення особою про наявність у неї реального конфлікту інтересів та прийняття рішень в таких умовах).

09.02.2017 Управлінням захисту економіки складено відповідний протокол, який у подальшому скеровано до суду для розгляду.

Крім цього, у січні поточного року складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 172-7 КУпАП, стосовно старшого майстра лісу ДП «Сторожинецький лісгосп», який на даний час розглянуто по суті та застосовано адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 грн.

1