На Буковині держслужбовиця з чоловіком взяли хабар у сумі 300 тисяч гривень

На Буковині держслужбовиця з чоловіком взяли хабар у сумі 300 тисяч гривень

03.07.2023, 16:57

Слідчі поліції зібрали беззаперечні докази протиправної діяльності колишньої директорки відділу Державної виконавчої служби, яка за посередництва цивільного чоловіка вимагала від іноземця неправомірну вигоду. Правоохоронці завершили досудове розслідування.

Нагадаємо: 15 лютого співробітники Слідчого управління ГУНП в Чернівецькій області спільно з колегами з Служби безпеки України викрили 35-річну буковинку та 32-річного чоловіка, під час отримання частини хабара у сумі 200 тисяч гривень.

В ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що держслужбовиця, використовуючи своє службове становище, повідомила громадянину Туреччини про необхідність сплати боргу у виконавчому провадженні. Сума боргу становила 900 тисяч гривень. Щоб закрити провадження, жінка запропонувала іноземцю надати їй лише третину коштів від загальної суми, тобто 300 тисяч гривень. До протиправної діяльності буковинка залучила свого цивільного чоловіка, який виконував роль посередника та отримав першу і другу частину неправомірної вигоди.

Наразі слідчі поліції зібрали достатню кількість доказів вини порушників та під процесуальним керівництвом Чернівецької обласної прокуратури завершили досудове розслідування, матеріали якого з обвинувальним актом скерували до суду для розгляду.

Жінці інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), а чоловікові –  частину 5 статті 27 (Види співучасників) та частину 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

 Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області
 
Фото ілюстративне 
1