На Буковині «батьківщинівець» - голова райради ініціював прибирання території об’єкту культури

На Буковині «батьківщинівець» - голова райради ініціював прибирання території об’єкту культури

06.04.2018, 15:58

У райцентрі Кіцмань на Буковині голова районної ради Петро Лумей ініціював прибирання території навколо занедбаного кінотеатру. Про це повідомляє прес-служба обласного осередку партії ВО «Батьківщина».

Кінотеатр ім. Івана Миколайчука у Кіцмані останнім часом став предметом спекуляцій і піару для провладних політичних сил. Попри те, що він уже понад 10 років не працює за профілем, його приміщення і майно є власністю територіальних громад району. Усі ці роки приміщення руйнувалося, а майно належно не зберігалося за усіх влад... Наразі, за цієї каденції райради, заговорили про можливість передачі його у власність Кіцманської міськради для подальшого відродження. Триває процес погодження передачі районною радою з усіма місцевими (сільськими, селищними) радами. Тимчасом кінотеатр потерпає від руйнування не лише місцевими анонімними вандалами, а й балансоутримувачами: відділ освіти, молоді та спорту Кіцманської РДА самовільно порізав і здав на металобрухт апаратну кінотеатру – місцевою поліцією порушена кримінальна справа за цим фактом.

«З моєї ініціативи напередодні Великодніх свят працівники апарату Кіцманської райради привели до порядку та прибрали територію колишнього кінотеатру, – каже голова районної ради Петро Лумей. – Нам допомагали працівники районного будинку дитячої творчості, в оперативному управлінні якого знаходиться приміщення. Усім їм вдячний за роботу і за розуміння, що конкретна справа значно важливіша за багатослівні, але безрезультатні політичні заяви».  

Територію прибирали упродовж шести годин. Обрізали дерева, кущі, прочищали хащі, якими заросло подвір’я, закрили розбиті вікна і двері панелями ДСП – щоби перешкодити безхатькам та асоціальним особам пробиратися всередину, смітити, руйнувати приміщення і знаходити укриття для здійснення антисоціальних дій.  

Активісти вручну лопатами повантажили вичищене з території і приміщення сміття у два тракторних причепи і вивезли.

1