На ангіографі у кардіоцентрі зробили вже 165 операцій

На ангіографі у кардіоцентрі зробили вже 165 операцій

23.11.2018, 15:54
У кінці вересня в Чернівецькому обласному кардіологічному центрі відкрили відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії, яке є центром реперфузійної допомоги в регіоні, що в ургентному порядку забезпечує надання невідкладної інвазивної медичної допомоги хворим з гострим інфарктом міокарда, порушеннями ритму та провідності серця.
 
Розбудова реперфузійної мережі проводиться в рамках Урядової програми «Рятуємо серця України», відповідно до якої Кабінет Міністрів та МОЗ України спільними зусиллями розвивають регіональні реперфузійні центри.
 
Для цього відділення за кошти державного та обласного бюджетів закупили медичне обладнання для лікування серцево-судинних захворювань, зокрема – найсучаснішу інтервенційну ангіографічну систему Infinix-I CoreINFX-8000V (Infinix VF-i/SP)/G3- виробництва2017 року (Японія), яка використовується в провідних клініках країн Європи.
 
Відтак, завдяки сучасному дороговартісному обладнанню та високопрофесійним медичним працівникам, для буковинців більш доступною стала високоспеціалізована кардіохірургічна допомога. При цьому, пацієнтів з гострим інфарктом міокарда на 100% забезпечують державними розхідними матеріалами, необхідними для проведення стентування коронарних артерій з елевацією сегмента ST.    
 
За повідомленням Чернівецького обласного кардіологічного центру, впродовж двох місяців роботи відділення інтервенційної кардіології та реперфузійної терапії (24.09.2018 р. – 23.11.2018 р.) було здійснено 165 оперативних та інтервенційних втручання, з яких:
 
39 – ургентні стентування коронарних артерій при гострому інфаркті міокарда з елевацією сегмента ST;
34 – імплантації кардіостимулятора;
1 – імплантація кардіовертера дефібрилятора;
22 – планові стентування коронарних артерій;
69 – коронаровентрикулографії.
1