На активістів РУХУ НОВИХ СИЛ та журналістів місцевого телеканалу напали під час спроби завадити незаконному видобутку піску (ВІДЕО)

На активістів РУХУ НОВИХ СИЛ та журналістів місцевого телеканалу напали під час спроби завадити незаконному видобутку піску (ВІДЕО)

06.07.2017, 14:15

Так, під час зустрічі активістів РУХУ НОВИХ СИЛ з мешканцями села Репужинці Заставнівського району, декілька місцевих жителів, відмовляючись називатись, повідомили про незаконний видобуток піску. Згодом активісти РУХУ НОВИХ СИЛ Ірина Петрунько та Григорій Петрунько виявили незаконний самовільно викопаний піщаний кар’єр у вигляді тунелю під землею протяжністю кілька десятків метрів. Такі «копанки» є дуже небезпечними, адже становлять загрозу зсуву і обвалу. У зв’язку з цим активісти звернулися до Чернівецької обласної прокуратури, Національної поліції, ДСНС та інших компетентних органів.

Коли ж Ірина Петрунько спробувала передати в.о. голови сільради запит про негайне реагування на розкрадання піску, та подзвонила своєму чоловіку, Віктору Ревуцькому. Останнього місцеві, не на камеру, називають "смотрящим" за видобутком піску у Репужинцях. Розлючений чоловік викрав ключі від автомобіля активістів та накинувся на них та журналістів, застосовуючи фізичну силу і погрожуючи розправою. Як наслідок – спущені колеса та побиті активісти.

Журналісти вже звернулися до прокуратури щодо перешкоджання Вікторем Ревуцьким їх діяльності. Активісти ж РУХУ НОВИХ СИЛ не зупинятимуться і таки зроблять все можливе, щоб нападник був покараний, а природні надра – захищені від розкрадання. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналістам "Чернівецького променя", які знімали сюжет щодо незаконного кар’єру, який начебто діє у Репужинцях, погрожував невідомий

ДОВІДКОВО:

Внаслідок конфлікту 6 липня у Репужинецькій сільській раді Чернівецької області секретаря ради було госпіталізовано із серцевим нападом до центральної районної лікарні.

Про це працівники сільради повідомили у доповідній записці, яку адресували Заставнівській районній державній адміністрації, йдеться на сайті РДА.

У повідомленні йдеться, що конфліктну ситуацію в Репужинцях учора спровокувала "адвокат П. (Рада адвокатів Тернопільської області)".

"З метою врегулювання конфлікту у с. Репужинці побували голова Заставнівської районної державної адміністрації Юрій Кітар та начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, депутат районної ради Ярослав Олексюк, які спілкувалися із мешканцями села та працівниками сільської ради. За результатами зустрічі були надані відповідні рекомендації та доручення. Вивченням правового поля події займаються правоохоронці. Юрій Кітар рекомендував: по закінченні лікування секретаря Репужинецької сільської ради скликати розширену сесію сільської ради для з’ясування та вирішення усіх питань", - йдеться у повідомленні на сайті РДА.

Водночас у повідомленні не згадується про вчорашній інцидент у Репужинцях, під час якого агресивний чоловік накинувся на журналістів телеканалу "Чернівецький промінь", погрожував їм та перешкоджав у здійсненні професійної діяльності.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Стаття 345-1. Погроза або насильство щодо журналіста

1. Погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо журналіста, його близьких родичів чи членів сім’ї у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності -

 

карається виправними роботами на строк до двох років або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

 

Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина, журналист.

 

 

095-474-37-54    [email protected]

avatar

07 липня 2017 01:07