МЗС Румунії відреагувало на спробу російських спецслужб підпалити дві школи у Чернівецькій області

МЗС Румунії відреагувало на спробу російських спецслужб підпалити дві школи у Чернівецькій області

25.02.2018, 21:03

Румунське міністерство закордонних справ рішуче засудило будь-які провокації щодо шкіл з навчанням румунською мовою в Україні.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Румунії, пише видання Agerpres.

"Я звернув увагу на інформацію, яку оприлюднила Служба безпеки України щодо спроб підпалу шкіл, які викладають румунську мову в Чернівецькій області", - заявив у неділю представник румунського МЗС.

Читайте також:  СБУ фіксує активізацію спецслужб РФ для дестабілізації ситуації в країні (відео)


У міністерстві зазначили, що урядова структура в даний час вживає необхідних заходів для отримання додаткової інформації про спробу вчинення інциденту, а також про те, як українська влада діяла в цій ситуації.

"МЗС рішуче засуджує будь-які дії проти навчальних закладів, які вивчають румунську мову в Україні", - йдеться у заяві джерела у міністерстві закордонних справ Румунії.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки України встановила, що у Чернівецькій області російські спецслужби планували підірвати дві румуномовні школи з метою дестабілізації ситуації в регіоні та Україні. 

Читайте також:  Іван Мунтян подякував працівникам СБУ, які попередили спробу підпалу двох шкіл з румунською мовою в Остриці і Великосіллі

1