Салагор побачив, що Фищук не бажає ефективніше використовувати спецфонд для ремонту доріг

Салагор побачив, що Фищук не бажає ефективніше використовувати спецфонд для ремонту доріг

01.11.2017, 12:05

Уже два роки Буковина втілює у життя експеримент по ремонту автошляхів за рахунок перевиконання щомісячних митних платежів Чернівецькою митницею ДФС.

Нагадаємо, що згідно із діючим законом з 1 вересня 2015 року 50% суми перевиконання індикативних показників надходжень митних платежів зараховуються до спецфондів обласних бюджетів та використовуються для здійснення реконструкції автомобільних доріг загального користування державного значення.

За цей час митниця докладала максимуму зусиль, аби спецфонд обласного бюджету щомісячно поповнювався цільовими коштами. Високі показники у даному напрямку роботи підкріплені значними надходженнями до Державного бюджету України. Наразі Чернівецька митниця ДФС наповнила Держбюджет на суму понад 2 млрд. грн. Такий же показник було досягнуто за підсумками роботи упродовж усього 2016 року. Перевиконання планових надходжень за 9 місяців цьогоріч становить 245 млн. грн.

Фактично до спецфонду Буковини на ремонт доріг у 2017 році (за січень-липень) надійшло 85,1 млн.грн. З початку дії експерименту (з вересня 2015 по вересень 2017 років) митницею забезпечено фінансування витрат на облаштування доріг у сумі  544,5 млн.грн.

На жаль, жителі краю лише віднедавна бачать реальні результати та ефективність використання спецфонду обласного бюджету. Неодноразово у засобах масової інформації досить гостро піднімалися питання фактичного неосвоєння коштів, що мали б використовуватися на ремонт доріг. Сьогодні ситуація дещо стабілізувалася.

Зокрема, мешканці Глибоччини уже відчувають позитивний результат цільового використання коштів митниці. Дороги відремонтовано у таких селах району, як Старий Вовчинець, Черепківці, Станівці, Привороки. Відзначимо, що видимий прогрес у відновленні автошляхів району був досягнутий завдяки активній діяльності депутата Чернівецької обласної ради Миколи Салагора. Йому як нікому іншому було відомо, що спецфонд для ремонту доріг не порожній, тобто фінансовий ресурс є, однак бажання у влади краю ефективніше задіяти його було вкрай низьким.

Тож є надія, що свідома, цілеспрямована робота крайової влади, підкріплена ефективною діяльністю митниці, забезпечить економічний та інфраструктурний розвиток Буковини, а мешканці області будуть пересуватися дорогами, що відповідають європейським стандартам.

Матеріал підготовлено за сприяння прес-центру Чернівецької митниці ДФС.

Наш кор.

1


КОМЕНТАРІ (1)

К  сожалению,  желание  Салагора  и Службы а/дорог  освоить деньги,  при нынешней  власти,   остаются  на  уровне  желаний. Кроме ОГА,  что "консервировала"  под  % и откаты эти деньги  по банкам  до августа,  прикладываются   к   их "торможению"  и  кучи клерков в Минфине,Минэкономики,Укравтодоре, ...Особенным  "рвением" показал  себя  ГАСК,  постоянно  возвращающий  техдокументацию  на "доработку".  Сегодня, уже ноябрь, погода  пошла на убыль,  денег  "море",  желание  освоить есть, НО..... В срочном  порядке,  надо бы  убрать  эти  "прокладки"!  Продан, Бурбак, Тимиш,Рыбак,..-ЗА  ВАМИ СЛОВО!!! Хотя бы  на  последующие  годы...

avatar

НВ

01 листопада 2017 17:12