Микола Федорук: Мусимо зберегти досягнутий вами мир і передати нащадкам

Микола Федорук: Мусимо зберегти досягнутий вами мир і передати нащадкам

09.05.2014, 12:05

Дорогі ветерани! Шановні чернівчани!

Значення вашого безсмертного подвигу розуміємо цього року, як ніколи до того. Відзначаємо День Перемоги, вшановуємо пам’ять жертв Другої світової війни  в умовах неспровокованої зовнішньої агресії.

Надто дорогою ціною дістався мир поколінню наших дідів і батьків. Наш обов’язок у ці дні віддати вам шану, вклонитися монументам героїв, пом’янути тих, хто поклав життя за свободу. Держава, громадянське суспільство в неоплатному боргу перед вами, шановні переможці. Прикро, що не завжди були достатньо уважні до вас. Не змогли забезпечити гідної вашого подвигу старості.

Та не одними лише пільгами, пенсіями, матеріальною допомогою, гідним  соціальним  і медичним забезпеченням повинна вимірюватися наша вдячність. Мусимо бути гідними ваших слави, звершень і подвигу. Ціною людських жертв Україна здобула шанс змінитись на краще. Здавалось, останнє зусилля і в нас вийде. Виявилося, що це був не кінець випробуванням. Тепер саме ваш досвід, ваше слово набувають особливого значення. І ми їх обов’язково врахуємо при творенні оновленої країни гідної вашого подвигу. Мусимо зберегти мир і передати нащадкам. Не маємо права його загубити.

Зі святом вас, дорогі ветерани. Дякуємо  за можливість жити у мирі. Світла і вічна пам'ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!  Мирного неба нам над головою усім нам!

Щиро ваш, народний депутат України Микола Федорук

1